VVD



22 jan 2004 - Aptroot: Nederlandse administratieve lastendruk terugbrengen met 50%

Aptroot wil Nederlandse administratieve lastendruk terugbrengen met 50% VVD Tweede-Kamerlid Charlie Aptroot vraagt het Kabinet de administratieve lastendruk veroorzaakt door Nederlandse regelgeving voor bedrijven met 50% terug te dringen. Dit in plaats van de 25% die in het Regeerakkoord is afgesproken.

Gebleken is dat de administratieve lastendruk door overheidsregels voor bedrijven geen 13 miljard euro, maar 17,1 miljard euro bedraagt. Hiervan wordt de helft (8,5 miljard) veroorzaakt door Europese regelgeving. Aptroot stelt dat de afname van 25%, zoals afgesproken in het Regeerakkoord, een vermindering betekent van 4,275 miljard euro.

Aptroot: "Het Kabinet moet zich houden aan de afspraak van 25%. Omdat terugbrengen van de administratieve lastendruk van Europese regels niet snel resultaat zal opleveren, moet de 4,3 miljard euro vermindering komen uit de Nederlandse regels. Dat betekent dat de administratieve lastendruk veroorzaakt door Nederlandse regelgeving met 50% terug moet worden gedrongen. Laten we ons hierop richten en ook de lastendruk die door Europese regelgeving komt aanpakken. De ervaring leert echter dat die dingen in Europa nou eenmaal langzamer gaan dan in eigen land."