Gemeente Den Helder

22-01-2004
Openbare kennisgevingen week 4
Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

-Industrieterrein Kooypunt, voor het bouwen van een bedrijfspand (ontvangen 9 januari 2004);

-Krugerstraat 35, voor het vergroten van de zolderverdieping van de woning en het plaatsen van een dakkapel in het voor- en achtergeveldakvlak (ontvangen 9 januari 2004);

-Krugerstraat 33, voor het vergroten van de zolderverdieping van de woning en het plaatsen van een dakkapel in het voor- en achtergeveldakvlak (ontvangen 9 januari 2004);

-Begoniastraat 53, voor het bouwen van een berging achter de woning (ontvangen 12 januari 2004);

-De Yperhof 35, voor het uitbreiden van de recreatiewoning (ontvangen 12 januari 2004);

-Duinparkplan fase 3, voor het maken van een damwandconstructie (ontvangen 13 januari 2004);

-Marsdiepstraat 44, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 13 januari 2004);

-Beukenkampstraat 59, voor het optrekken van de voorgevel van de woning (ontvangen 13 januari 2004);

-Wilhelminastraat 52, voor het vergroten van de zolderverdieping van de woning (ontvangen 14 januari 2004);

-De Ruyterstraat 46, voor het vergroten van de zolderverdieping van de woning (ontvangen 14 januari 2004);

-Doorzwin 3207, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 15 januari 2004);

-Wierbalg 1106, voor het uitbreiden van de entree van de woning (ontvangen 15 januari 2004);

-Prof. Zeemanstraat 32, voor het bouwen van een serre aan de woning (ontvangen 15 januari 2004).
Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en liggen mogelijk om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Ze liggen dus niet ter inzage. Wenst u informatie over een van deze bouwplannen, maak dan eerst een telefonische afspraak met het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (telefoon 671230).

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een bouwvergunning verleend voor:
-Ruyghweg 371, voor het uitbreiden van de garage bij de woning (verzenddatum 15 januari 2004);

-Doggersvaart 2, voor het uitbreiden van de bedrijfsruimte (verzenddatum 15 januari 2004);

-J.A. Prinsstraat/C.G. Geusstraat voor het bouwen van een trainingshal voor paarden (verzenddatum 15 januari 2004);

-Proeftuinweg 14, voor het uitbreiden van de woning (verzenddatum 15 januari 2004).
Bent u door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in uw belangen getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop de beslissing is toegezonden aan de aanvrager bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Doet u dit tijdig dan kunt u bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Postbus 251, 1800 BG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Bouwplannen/Vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

1. Landbouwstraat 66, voor het (ver)bouwen en uitbreiden van het zorgcentrum,
aanleunwoningen en mortuarium;

2. Vogelzand 3105, voor het uitbreiden van de verdieping van de woning.
Burgemeester en wethouders kunnen hieraan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 19 lid
2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (bouwplan 1) en op grond van het bepaalde in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (bouwplan 2). Burgemeester en wethouders zijn van plan deze vrijstellingen te verlenen. Heeft u hiertegen bezwaren, dan kunt u deze vanaf vrijdag 23 januari 2003 gedurende vier weken schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De bouwplannen liggen gedurende deze termijn ter inzage in bij de afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen aan de Drs. F. Bijlweg 1, op werkdagen van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Verordening leerlingenvervoer
De gemeenteraad heeft de Verordening leerlingenvervoer gemeente Den Helder 2004 in zijn vergadering van 11 december 2003 vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad de Verordening leerlingenvervoer gemeente Den Helder 1999 ingetrokken. De inhoud van de verordening is aangepast ten opzichte van 1999 omdat het rijk de regelgeving heeft gewijzigd.
In de gemeentelijke Verordening leerlingenvervoer is de betaling van het vervoer van kinderen tussen de woning en de school geregeld. Leerlingen van speciale scholen voor basisonderwijs komen voor aangepast vervoer in aanmerking als de afstand tussen de woning en hun school meer dan twee kilometer is en het kind op 1 augustus van het schooljaar jonger dan 11 jaar is. Verder is er een drempelbedrag ingevoerd. Dit drempelbedrag geldt voor ouders van leerlingen van basisonderwijs en speciale scholen voor basisonderwijs wanneer zij in aanmerking komen voor bekostiging van het vervoer naar en van school. Volgens de Tijdelijke referendumwet (bij besluit van 10 september 2002, nr. 08/r895, vastgesteld door het college) kan over dit raadsbesluit kan een raadgevend correctief referendum worden gehouden. Gedurende zes dagen na vandaag kan een belanghebbende tegen het besluit van het college over de referendabiliteit beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Binnen drie weken na vandaag kan iedere kiesgerechtigde voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad een verzoek indienen tot het houden van een gemeentelijk referendum over het raadsbesluit waarvan is vastgesteld dat daarover een referendum kan worden gehouden. Het verzoek voor het houden van een referendum moet persoonlijk in het stadhuis worden ingediend. Het inleidend verzoek moet worden ondersteund door 0,5 procent van de kiesgerechtigden (maar door maximaal 300 mensen). De stukken liggen ter inzage bij het Centraal Informatiepunt in de hal van het stadhuis, Drs. Bijlweg 20, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur.

Verkeerszaken
Burgemeester en wethouders hebben besloten dat

- de parkeerstrook op de Duinweg naast Badhuisstraat 44 en tegenover de woningen Anton Pieckhof 11 t/m 14, wordt aangewezen als parkeerstrook uitsluitend bestemd voor personenauto's. De verkeersmaatregel wordt aangegeven met bord E8 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.
- drie algemene gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen worden aangelegd voor de Vredeskerk, Torplaan 26. De
gehandicaptenparkeerplaatsen worden aangegeven met borden E6 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Bezwaren tegen deze besluiten kunt u tot 4 maart 2004 indienen. Het bezwaarschrift stuurt u naar Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA te Den Helder. De stukken liggen vanaf vandaag tot 4 maart 2004 ter inzage bij het team Planontwikkeling, afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen in het pand aan de Drs. F. Bijlweg 1.

Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een verzoek voor een kapvergunning ontvangen voor:

- Kanaalweg, voor het kappen van een iep in het openbaar groen langs de gracht ter hoogte van nr. 131/133;

- Kerkhoflaan 4, voor het kappen van twee populieren op de algemene begraafplaats naast het personeelsonderkomen;

- Wentelstraat 22, voor het kappen van een den, voor de woning. Zienswijzen over de vergunning kunt u schriftelijk voor donderdag 29 januari 2004 indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend voor:
- C.G. Geusstraat, voor het rooien van ongeveer 450 m2 struiken, in het openbaar groen ten noorden van het pand van de Scouting;
- Vijzelstraat, voor het kappen van acht populieren, op het speelterrein achter de Vomar, met herplantverplichting. Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning geweigerd voor:
- N250, voor het kappen van vijf en vijftig iepen langs de N250. Bezwaar tegen het verlenen of weigeren van (een van)deze vergunningen kunt u schriftelijk tot zes weken na de datum van publicatie van de vergunning indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunt u bij de Milieudienst inzien.

DEN HELDER, 22 januari 2004.
drs. J.M. Staatsen, burgemeester.
J. van der Mark, secretaris