Politie Flevoland

Bedrog via sexadvertentie

Urk 22-01-2004 - Vier dames uit Urk en Nagele (22 tot 35 jaar) zijn verleden week door de politie aangehouden omdat zij voor hun diensten geld vroegen, maar na betaling niets leverden.

De dames zetten vanaf augustus 2003 advertenties in landelijke dagbladen, waarin zij zich aanboden voor betaalde sex. Hierop reageerden mannen, waarna een afspraak werd gemaakt in Emmeloord of Lelystad. De klanten moesten daar vooruit betalen, waarna de dames er met het geld vandoor gingen zonder de geboden dienst ook daadwerkelijk te verlenen. Per keer werd er tussen de 150 en 200 euro betaald. In één geval is de klant achter de dames aangereden. Hij reed hen klem en heeft zijn geld teruggepakt.

De zaak kwam aan het licht na enkele meldingen en drie aangiften. De dames zijn verleden week aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld. Twee van hen zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De andere twee zitten nog vast.

Alhoewel de politie slechts over drie aangiften beschikt hebben de dames inmiddels 23 gevallen bekend. Vermoedelijk komen de mannen uit alle delen van het land. De politie verzoekt gedupeerden contact op te nemen met de recherche in Emmeloord (0900-8844).