Gemeente Son en Breugel


Besluitenlijst 20 januari
22-01-2004
Openbare besluitenlijst van de vergadering
van burgemeester en wethouders
d.d. 20 januari 2004

Portefeuille: burgemeester


1. Notulen B&W-vergadering d.d. 13 januari 2004. Het college stelt de notulen vast overeenkomstig de concept-notulen.


2. FLO ontslag.
Besloten wordt dhr. Keeren i.v.m. het bereiken van de 55-jarige leeftijd m.i.v. 1 februari 2004 eervol ontslag te verlenen als lid van de vrijwillige brandweer.


3. Planningsoverzichten raad en commissies. Het college stemt in met de planningsoverzichten voor 2004 voor commissies en raad. Deze zullen ter kennisneming worden voorgelegd aan de commissies.


4. Protocol toezending commissie- en raadsstukken per e-mail. Het college neemt het commissievoorstel Protocol toezending commissie- en raadsstukken per e-mail voor kennisgeving aan.

Portefeuille: R.F. Bergmans


1. Fonds Bovenwijkse Voorzieningen. MID/fb
Het college besluit het raadsvoorstel te agenderen voor de raad van 4 maart 2004. Voorgesteld wordt om het Fonds Bovenwijkse Voorzieningen per 31 december 2003 op te heffen. De vrijvallende bedragen inzetten voor enerzijds de A-50 en anderzijds toevoegen aan de reserve nog nader aan te wijzen bestemmingen. De mutaties te verwerken in de jaarrekening 2003.


2. Burgerinitiatief Bestseweg: wegafsluiting voor gemotoriseerd verkeer.
Het college neemt kennis van de gevolgen van het afsluiten van de Bestseweg en Hoberglaan voor verkeer. Op grond van de financiële en verkeerskundige aspecten adviseert het college de raad niet op het burgerinitiatief in te gaan. Agenderen voor behandeling in de commissie GZ.


3. Beleid Bijgebouwen op grote percelen.
Het college besluit in te stemmen met het voorgestelde beleid inzake bijgebouwen op grote percelen en legt het beleid ter kennisname voor aan de commissie GZ.


4. Verkoop N.V. Razob.
Het college neemt kennis van de verkoop van NV, Razob en besluit de eenmalige bijdragen toe te voegen aan de reserve afvalstoffenheffing. Tevens neemt het college kennis van de administratieve verwerking van deze bijdragen in de jaarrekening 2002 en 2003.

Portefeuille T.A.J.B. van Ommen-van Kessel


1. Eerste inrichting lokalen basisschool De Harlekijn. Het college besluit krediet beschikbaar te stellen voor de eerste inrichting van het 9e en 10e lokaal van de basisschool De Harlekijn. De verantwoording hiervan zal bij de afwikkeling van het krediet "3 noodlokalen De Sonnewijzer t.b.v. uitbreiding De Harlekijn" binnen de jaarrekening 2003 plaatsvinden.


2. Intrekken Verordening Bestuurscommissie O.B.S. De Regenboog. Het college besluit in te stemmen met het concept raadsvoorstel tot intrekking van de Verordening Bestuurscommissie O.B.S. De Regenboog en deze voor te leggen aan de Raad.
Tevens besluit het college dat het raadsbesluit tot intrekken van genoemde verordening referendabel is.


3. Reconstructie speelplaats Emiliusschool. Het college besluit om het concept-raadsvoorstel, betreffende het beschikbaar stellen van een bedrag voor de reconstructie van de speelplaats van de Emiliusschool, voor te leggen aan de raad.

Portefeuille J.C.H. Overbeek


1. Beknopt verslag commissie GZ d.d. 8 januari 2004. Het college heeft kennis genomen van het beknopte verslag van de commissie grondgebiedzaken van donderdag 8 januari 2004.

Ingekomen stukken


1. Uitnodiging dierenambulance.
Het college is niet in de gelegenheid de receptie georganiseerd ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Dierenambulance Eindhoven e.o. bij te wonen.


2. Presentatie concept RSP en concept Regionale Woonvisie. Wethouder Bergmans en wethouder Overbeek wonen de presentatie van de inhoud van het concept Regionaal Structuur Plan en de concept Regionale Woonvisie bij.
Datum en tijd: maandag 26 januari 2004 van 17.00 tot 19.00 uur Locatie: Wiro zalencentrum, Sint Wirostraat 2 Eindhoven


3. Officiële opening internationaal danstournooi Avanti. Wethouder Van Ommen en wethouder Overbeek openen het 14e internationale danstournooi van Show- en dansvereniging Avanti. Datum en tijd: zondag 28 maart 2004
Locatie: Sporthal De Bongerd te Breugel


4. Receptie CV de Dommelsoppers.
Het college is niet in de gelegenheid de receptie van CV de Dommelsoppers bij te wonen.

Te downloaden :

04.0001016_ BR bs20012004.pdf