Politie Zaanstreek-waterland


11:00 21-JAN-04
LOC: ZAANSTAD

Jongen (16) bedreigt leerkracht

Een 16-jarige jongen uit Zaanstad, leerling van een middelbare school in Zaanstad, had tegen medeleerlingen gezegd, dat hij zijn docent zou doodschieten. Hij heeft de docent niet rechtstreeks bedreigd. De jongen had enige tijd terug aan een leerling een vuurwapen laten zien, zodat de bedreiging zeer serieus werd genomen. De politie werd ingeschakeld, waarna de jongen werd aangehouden. Hij bekende de bedreiging. Bij een huiszoeking werd een voor gebruik gereed zijnd vuurwapen aangetroffen, dat in beslag werd genomen. De verdachte werd in verzekering gesteld.

14:13 21-JAN-04
LOC: PURMEREND, MELKWEG

Gaslek snel gedicht

De brandweer werd gewaarschuwd wegens een gaslucht nabij een slooppand. Er bleek inderdaad een lek te zijn in de leiding van het pand. De politie heeft de omgeving afgezet, maar na een half uur had de brandweer de zaak onder controle. De NUON en de gemeente Purmerend hebben maatregelen getroffen ter voorkoming van herhaling.

20:00 21-JAN-04
LOC: AMSTERDAM

Meer aanhoudingen na bromfietsdiefstal

Op 7 januari werd een 18-jarige jongen uit Amsterdam op het Surinameplein in Amsterdam aangehouden, omdat hij op een gestolen bromfiets reed. Daarover werd reeds in het persdagrapport van 9 januari bericht. In het daarop volgende onderzoek bleken nog drie jongens bij de diefstal betrokken te zijn. Het betreffen een 17 en twee 20-jarige jongens, allen uit Amsterdam. Zij werden vorige week aangehouden. In de verhoren kwam naar voren dat de jongens op dezelfde dag van de bromfietsdiefstal, ook een motor in Landsmeer hadden gestolen. Die motor werd later in allerlei losse onderdelen op verschillende plaatsen teruggevonden. Ook de 18-jarige bleek daarbij betrokken te zijn, reden waarom hij gisteren opnieuw werd aangehouden om daarover te worden gehoord.

03:32 22-JAN-04
LOC: ZAANDIJK, LANGEPAD

Rijbewijs kwijt na inparkeren

Omdat een 34-jarige automobilist uit Koog aan de Zaan wat stuntelig aan het inparkeren was, werd hij door een surveillance-eenheid gecontroleerd. De man had gedronken en aan het bureau blies hij 700 ug/l op het ademanalyseapparaat, ruim drie maal zoveel als is toegestaan. Dat kostte hem zijn rijbewijs. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur, mocht hij later het bureau weer verlaten.

08:11 22-JAN-04
LOC: ASSENDELFT, VAARTDIJK

Caravan uitgebrand

Vanochtend is een caravan totaal afgebrand. De brand werd aanvankelijk als woningbrand gemeld, zodat de brandweer met vier voertuigen uitrukte. Het bleek echter te gaan om een caravan, die onder een afdak stond. Ook de brandweer uit Beverwijk kwam ter plaatse, maar hoefde niet te assisteren. De brandweer was het vuur na een kwartier meester. De brand is vermoedelijk ontstaan door een verwarmingsapparaat, dat bevriezing moet voorkomen.


08:39 22-JAN-04
LOC: PURMEREND, ALBERT SCHWEITZERLAAN

Audioapparatuur gestolen uit woning

Bij een inbraak in een woning werden een stereo-installatie, een videorecorder en een leren jas gestolen. De inbraak vond plaats tussen gisterenochtend kwart voor acht en hedenochtend halfnegen. Er was niemand aanwezig. Men kwam de woning binnen door een ruit van de voordeur in te slaan. Men heeft de hele woning doorzocht. De activiteiten maakten kennelijk hongerig en dorstig, want men heeft in de woning nog het een en ander gegeten en gedronken.

EINDE

---- --