Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT
Vignette koopt Tower Technologies, leverancier van enterprise document- en recordsmanagement
Overname creëert de enige complete enterprise content managementoplossing; Vignette breidt content lifecycle management uit voor compliance- en risicomanagement

Amsterdam, 22 januari 2004 - Vignette Corp. maakt vandaag bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om Tower Technology Pty Ltd (www.towertech.com) over te nemen, een toonaangevende leverancier van enterprise document- en recordsmanagement. De overname zal de marktleider in content management-, collaboratie- en portaloplossingen, en Tower Technology's geïntegreerde oplossingen voor enterprise document- en recordsmanagement bij elkaar brengen, waarmee de enige complete enterprise content managementoplossing wordt gecreëerd. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst met Tower Technology zal Vignette $ 125 miljoen betalen, bestaande uit $ 45 miljoen in contanten en $ 80 miljoen in Vignette-aandelen. Dit laatste deel staat ongeveer gelijk aan 29,8 miljoen aandelen. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Bij voltooiing van de transactie kan Vignette de meest uitgebreide set oplossingen aanbieden die er bestaat, zodat organisaties efficiënt zakelijke webinitiatieven kunnen opzetten en beheren. De oplossingen bestaan uit contentmanagement-, portal- en collaboratietechnologieën, en vanaf nu dus ook uit de geïntegreerde enterprise document- en recordsmanagement. Vignette is daarmee uniek gepositioneerd om organisaties te helpen bij het voldoen aan de risico- en compliancemanagementeisen uiteengezet in initiatieven zoals Basel II , Sarbanes-Oxley 302 en 404, HIPAA, SEC 17a4, DoD 5015.2 en GLB.

"De overname van Tower Technology is de meest recente in een serie van zeer strategische overnames, die er allemaal op gericht waren om de waarde voor onze klanten en prospects te vergroten," aldus Thomas E. Hogan, president en chief executive officer van Vignette. "De overname van Tower Technologies, gecombineerd met de eerdere acquisities van Epicentric, Revenio en Intraspect, zullen Vignette veranderen van de erkende leider in web content management in de leverancier van de enige suite van enterprise content management-, portal-, integratie- en collaboratieapplicaties. Vignette's oplossingen zijn platformonafhankelijk en bieden volledige ondersteuning van J2EE(tm)-standaarden."

"Robuuste document- en recordsmanagement is een vereiste geworden nu overheden en commerciële instellingen zich richten op compliance en het verminderen van risico's," aldus Andrew Warzecha, senior vice president en director Technology Research Services bij META Group. "We verwachten sterke groei in de enterprise content management (ECM) sector in 2004 en leveranciers die een complete oplossing bieden zullen het beste gepositioneerd zijn om succesvol te kunnen concurreren in deze markt, die tegen 2007 een grootte van $ 9 miljard zal hebben bereikt."

Bedrijven kunnen snel profiteren van de overname, aangezien Vignette in staat is om de complete content 'levenscyclus' van de content van een onderneming te beheren. Vignette zal haar web content management, interactiemanagement, informatieintegratie, collaboratie en leveringsfunctionaliteiten combineren met Tower Technology's document en recordsmanagement, imaging, rapportagemanagement en workflowmogelijkheden. De combinatie van deze punten leidt tot snellere en accuratere beslissingen, lagere kosten, betere selfservice en ondersteuning voor klanten, en effectief risicobeheer.

Enterprise content management, en met name document- en recordsmanagement, wordt gezien als één van de belangrijkste prioriteiten in overheidsinstellingen, financiële dienstverleining, pharmacie, en de chemische sector, en in andere gereguleerde sectoren waarin grote hoeveelheden informatie omgaan.

"Met Tower Technology is Vignette in een unieke positie om tegemoet te komen aan de eisen op het gebied van de contentlevenscyclus, inclusief contentcreatie, beheer, publicatie, analyse en vastlegging, met een sterke focus op compliance," aldus Hogan. "De markt voor enterprise document- en recordsmanagement is een bewezen snelgroeiende markt, en met de overname van Tower Technology is Vignette het best gepositioneerd om gebruik te maken van deze marktkans."

In juli 2003 is Tower Technology nog een 'visionair' genoemd in Gartner's 2003 Magic Quadrant voor 'Integrated Document Management', vanwege de sterke punten in haar producten. Tower Technology heeft drie primaire producten die onder andere hebben bijgedragen aan deze erkenning: * Tower IDM(tm) - een schaalbaar, webgebaseerd,
documentverwerkingssysteem voor het beheren van praktisch alle vormen van ongestructureerde zakelijke informatie, inclusief beeldmateriaal, formulieren, computergegenereerde rapporten, facturen, office documenten en email;
* Tower Seraph(tm) - een uitgebreide oplossing voor recordsmanagement die papierwerk vermindert, collaboratie op specifieke zaken en complianceinitiatieven mogelijk maakt ; Tower Seraph voldoet aan de DoD 5015.2 regelgeving;
* Tower WebCapture(tm) - een oplossing waarmee ondernemingen de content gevormd door een online transactie kunnen vastleggen en verzamelen, en waarmee zij automatisch een permanente, onveranderbare visuele log van de transactie en een audit trail creëren.

Conference call details
Op donderdag 22 januari 2004 heeft Vignette een conference call en live webcast gehouden over de overname van Tower Technology Pty Ltd, en over de financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar 2003. Zowel de webcast als de conference call zijn te zien en te beluisteren tot donderdag 29 januari. De webcast is te zien via www.vignette.com. De informatie voor de conference call is als volgt:
* Telefoonnummer: 001 320 365 3844
* Toegangscode: 716546

Over Tower Technology Pty Ltd
Tower Technology is een toonaangevend leverancier van infrastructuursoftware, en diensten voor het verwerken en beheren van hoge volumes of complexe documenten en records. Tower Technology is gespecialiseerd in de ontwikkeling van applicaties die kritieke bedrijfsinformatie gedurende de hele levenscyclus kunnen vastleggen, opslaan, terughalen, verwerken, archiveren en beheren. Tower Technology levert oplossingen voor het verwerken van grote volumes documenten en workflowoplossingen die integreren met legacysystemen en het internet. Ook levert het collaboratieve document- en recordsmanagementoplossingen voor eGovernment. Hiermee kunnen klanten van Tower Technology sneller, met minder mensen en papier, en volledig in lijn met regelgeving werken. Tower Technology heeft een lange en bewezen staat van dienst voor het op tijd en binnen budget leveren van grootschalige oplossingen aan overheidsinstellingen en commerciële bedrijven in de financiële dienstverlening en verzekeringssector. Tower Technology heeft verkoop- en ondersteunende kantoren in Noord-Amerika, Europa en Australië. Voor meer informatie, zie www.towertech.com.

Vignette
Vignette (Nasdaq: VIGN) is expert in zakelijke efficiëntie. Met Vignette's oplossingen kunnen ondernemingen de kracht van informatie en het internet aanwenden om productiviteit te verhogen, kosten te verlagen, de kwaliteit van gebruikerservaringen te verbeteren en risico's te beheren. Vignette's oplossingen bevatten enterprise content management-, portal-, collaboratie- en integratiesoftware, en leveren snel unieke voordelen dankzij een open, schaalbare en flexibele architectuur. Vignette's hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas; daarnaast zijn er wereldwijd kantoren. Bezoek de website www.vignette.com voor informatie over Vignette en haar klanten.

# # #