Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 22 januari

Hoorn 22-01-2004 - 16.00 uur

Dief krijgt wroeging, aquarel weer terug
Enkhuizen, donderdag 22 januari 2004.
Het in december ontvreemde kunstwerk uit het Zuiderzeemuseum, een aquarel, is weer terug. In een onbewaakt ogenblik rond 11.15 uur, heeft een nog onbekend persoon het kunstwerk bovenop de motorkap van een politieauto gezet. De auto stond geparkeerd voor het politiebureau in Enkhuizen.Toen de agent na korte tijd terugkwam bij de auto trof hij het werk aan. Het kunstwerk is inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Woninginbraken
Spanbroek, woensdag 21 januari 2004.
In een woning aan de Pastoor Meriusstraat is ingebroken tussen 15.15 en 20.00 uur. De dader heeft toegang tot de woning gekregen door een keukenraam te forceren. De woning is doorzocht en vooralsnog worden fietssleutels vermist.
In dezelfde plaats is in een woning aan de Kaag ingebroken tussen 19.00 en 23.00 uur. Een raam aan de achterkant van de woning was geforceerd. De dader heeft de woning doorzocht en een horloge meegenomen.

Inbreker betrapt
Hoorn, donderdag 22 januari 2004.
Een bewoner van een woning aan de Adriaan Boomstraat werd rond 05.50 uur uit zijn slaap opgeschrikt door een geluid uit zijn huis. Bij nadere inspectie trof hij een inbreker aan in de woonkamer. De inbreker nam onmiddellijk de benen en vluchtte het huis uit via de tuindeur. De bewoner ging achter de man aan, maar deze wist te ontkomen. De inbreker was duidelijk gestoord in zijn handelen en heeft niets meegenomen. Hij is de woning binnengekomen door de tuindeuren te forceren.

Beenbreuk
Bovenkarspel, donderdag 22 januari 2004.
Een 16-jarige inwoner uit Bovenkarspel is tijdens het uitproberen van een mini bromfiets onderuit gegaan op de Bakkerstraat rond 13.30 uur. Door de val liep hij een botbreuk op. Voor behandeling is hij vervoerd naar het Westfries Gasthuis.