Politie Midden- en West Brabant

Politieman lost schot bij arrestatiepoging autodieven

Tilburg, donderdag 22 januari 2004

TILBURG: Bij een poging tot aanhouding van twee autodieven op het Pater van den Elsenplein heeft een politieman vannacht omstreeks 00.10 uur een schot gelost. Dat gebeurde toen de bestuurder en zijn bijrijder met de gestolen auto wegreden. De agent die aan de bestuurderszijde stond, kwam daarbij in de verdrukking en moest naar achteren springen om te voorkomen dat hij klem kwam te zitten tussen het wegrijdende voertuig en een geparkeerde auto. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De vluchtauto auto werd vanmorgen onbeheerd aangetroffen op de Stevenzandsestraat. Het gaat om een auto die vorige week bij een woning inbraak in Kaatsheuvel is gestolen.

De politie stelt een nader onderzoek in. Er wordt onder meer een sporenonderzoek ingesteld en een uitgebreid buurtonderzoek gedaan op zowel het Pater van den Elsenplein als de Stevenzandsestraat.

De politie roept getuigen op die vannacht op het Pater van den Elsenplein of de Stevenzandsestraat de daders (mogelijk) gezien hebben, zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Bron: Willem van Hooijdonk