Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (22/01)

donderdag, 22 januari 2004

Man masturbeert zich voor ogen politieman

BREDA- Een 64 jarige man uit Prinsenbeek is gistermiddag door de politie op een speelplek in het Liesbos aangehouden toen hij zich masturbeerde onder ogen van een politieman in burger.

De politieman was op een bankje gaan zitten toen hij een wat oudere man met zijn fiets in de buurt van spelende kinderen zag staan. Toen de man zijn geslachtsdeel uit zijn broek haalde en zich ging staan masturberen greep de politieman in. Hij liep op de man toe en toonde zijn legitimatiebewijs. De verdachte is aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt Bredanaar aan voor woninginbraak

BREDA- De politie heeft gisteravond een 22 jarige Bredanaar aangehouden, die wordt verdacht van een woninginbraak in de wijk Tuinzigt. Bij de inbraak werd door de dader een hoeveelheid gereedschap buitgemaakt. Aan de hand van het signalement kwam de politie er achter wie de verdachte, een bekende veelpleger voor de politie, moest zijn. De Bredanaar, die geen vaste woon-of verblijfplaats heeft, werd gisteravond door de politie gesignaleerd en aangehouden.

Zonder licht kans op een bon

BREDA- Etten-Leur- De politie in Breda en Etten-Leur heeft vanmorgen tijdens een regionale verlichtingsactie 50 fietsers en bromfietsen bekeurd voor het rijden zonder licht. De actie in Breda maakt onderdeel uit van een grote verlichtingsactie die deze weken in de politieregio Midden en West Brabant wordt gehouden en speciale aandacht krijgt.

Bromfietscontrole levert 60 verbalen op
Jongen (15) aangehouden op gestolen bromfiets

BREDA- Tijdens een gisterenavond door het team Vlaaderenstraat gehouden scootercontrole in Breda en Teteringen is een 15 jarige jongen uit Oosterhout aangehouden op een gestolen scooter. Volgens de 15 jarige had hij de scooter voor 50 euro gekocht van de grote onbekende. Dat hij geen papieren van de brommer had en het slot was geforceerd vond hij achteraf wel vreemd, maar was volgens zijn zeggen hem niet opgevallen toen hij de brommer kocht. Waarom hij er dan als een haas vandoor ging toen de politie hem wild controleren wist hij niet goed uit te leggen. De scootercontrole leverde de politie 60 processen-verbaal op onder andere voor: geen helm, geen bromfiets certificaat, geen verzekering, snelheid, en diverse
verkeersovertredingen.

Verdachten aangehouden voor zware mishandeling en openlijk geweld

BREDA- De politie van het team PrinsenBeemden heeft afgelopen dagen in totaal drie jongeren in de leeftijd van 16 tot 21 jaar uit Breda aangehouden voor zware mishandeling en openlijke geweldpleging. De zaak deed zich op 22 september 2003 voor toen een 16 jarige jongen op het Wilderdpad zwaar door de jongens zou zijn mishandeld. Het slachtoffer heeft vrijwel zeker blijvend oogletsel aan de mishandeling overgehouden. Een belediging zou de mogelijke aanleiding zijn geweest voor het forse geweld. Het slachtoffer en de hoofdverdachte kennen elkaar en hebben eerder samen op dezelfde school gezeten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Politie houdt autoinbreker aan

BREDA- Afgelopen nacht heeft de politie in samenwerking met een getuige een 29 jarige Bredanaar aangehouden, die in de buurt van de Kromme Slagen in vijf autos zou hebben ingebroken. De getuige twijfelde geen moment toen hij de dief bezig zag en belde onmiddellijk de politie. Samen wisten ze de verdachte aan te houden.

De politie zal de inzet van de man zeker belonen en uitnodigen voor de avond voor Beloonde Burgers, mensen die zich in hebben gezet voor de bestrijding van de criminaliteit. De verdachte heeft inmiddels bekend de laatste tijd diverse fietsen te hebben gestolen en inmiddels weer te hebben doorverkocht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verdachten openlijke geweldpleging melden zich bij politie

BREDA- De politie van het team PrinsenBeemden heeft gisteren twee jongens van 17 jaar gehoord die zich aan het bureau meldden, omdat ze werden gezocht voor een mishandeling van een 19 jarige Bredase jongen zaterdagavond in een brandgang achter de Tweeschaar in Breda. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen in verband met verwondingen aan zijn hoofd. De verdachten verklaarden dat één van hen ooit problemen met het slachtoffer heeft gehad en dat zij hem toevallig tegenkwamen. Onderzoek wordt voortgezet.

Bron: R. van Kuik