Numico NV

Nieuwe inzichten in de barrièrefunctie van de darm bieden aangrijpingspunten voor behandeling van chronische ontstekingsziekten en allergie.

Onderzoek bij Numico Research BV in Wageningen heeft nieuwe inzichten verschaft in de barrièrefunctie van onze darmen. Een goede barrièrefunctie is essentieel en biedt bescherming tegen schadelijke stoffen en microbiële organismen. Ontregeling hiervan speelt dan ook een belangrijke rol bij het ontstaan van verscheidene ziektebeelden waaronder chronische darmontsteking (IBD) en allergie. Linette Willemsen (32), als onderzoeker werkzaam bij Numico Research BV te Wageningen, heeft de regulatie van de barrièrefunctie van de darm bestudeerd en daarbij nieuwe aangrijpingspunten voor behandeling van verscheidene ziektebeelden gevonden. Deze bevindingen zullen naar verwachting in belangrijke mate bijdragen aan de identificatie van componenten voor de ontwikkeling van specifieke klinische voeding voor patiënten waarbij de darmfunctie is verslechterd. Willemsen is op 16 januari 2004 aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam op dit onderzoek gepromoveerd.

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 11.000 medewerkers in dienst (www.numico.com).

Numico Research B.V. voert onderzoek uit naar voeding en voedingsbestanddelen in relatie tot de kernactiviteiten van het bedrijf: babyvoeding en klinische voeding (www.numico-research.com).

o Download het volledige persbericht

Zoetermeer, 22 January 2004

Contact opnemen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corporate Communications:

Michiel Quarles van Ufford
Director Corporate Communications
Tel: + 31 (0) 79 3539931
Fax: + 31 (0) 79 3539057
E-mail:press@numico.com

© Koninklijke Numico NV