Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 22/01

Bergen op Zoom, 22 januari 2004

Twee mannen aangehouden voor geweld tegen politie

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagochtend twee mannen, een 57-jarige en 30- jarige man van Bergen op Zoom, aangehouden op de Linie. Een bedrijf wilde in opdracht van de gemeente een hek te plaatsen op een stuk grond van de gemeente. Dit leidde tot discussie tussen de gebruikers van het stuk grond en het bedrijf. De politie was aanwezig in een bemiddelende rol. Het moment dat ambtenaren van de gemeente ter plaatse kwamen, raakten de gemoederen verhit. De politieagenten zijn geslagen en geschopt en hebben hierop geprobeerd de verdachten aan te houden. De politie voelde zich zo bedreigd dat een van de agenten geen andere mogelijk zag dan zijn pepperspray te gebruiken. Hierop zou een van de verdachten een groot stuk ijzer naar de politie hebben gegooid. Om een einde te maken aan deze dreigende situatie loste een andere collega met zijn wapen een
waarschuwingsschot in de lucht. De verdachten vluchten in eerste instantie een loods in. Na enige minuten maakten zij gebruik van het aanbod van de politie om de verdachte die pepperspray in zijn gezicht had gekregen te helpen met behulp van een verkoelende spray. De verdachten zijn uiteindelijk aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De politie is onder leiding van het Openbaar Ministerie gestart met een onderzoek.

Politie houdt dronken bestuurder

PUTTE: In de nacht van woensdag op donderdag is een 44 jarige inwoner van Kalmthout (B) op de Putseweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholische drank.De man kreeg een rijverbod van 3 uur en er is een proces verbaal opgemaakt.

Controle fietsverlichting

HOOGERHEIDE: Donderdagochtend is tussen 07.15 en 08.00, ter hoogte van de carpoolplaats aan de Antwerpsestraatweg, een controle op fietsverlichting gehouden. In totaal kregen 15 scholieren een bekeuring voor het niet correct voeren van hun fietsverlichting.

Politie houdt Fransen met softdrugs aangehouden

OSSENDRECHT: Woensdagavond zijn 2 fransen van 21 en 24 jaar uit Herzeele op de Rijksweg A4 aangehouden. De auto van de Fransen is staande gehouden nadat surveillerende agenten hadden geconstateerd, dat de bestuurder voor hem rijdende voertuigen, via de vluchtstrook, rechts inhaalde. Ook is de maximum snelheid overtreden. Nadat het voertuig een stopteken was gegeven zagen de agenten dat een passagier een pakketje uit de auto wierp. Dit pakketje bleek 45 gram softdrugs te bevatten. Doordat de Fransen de opgelegde boete van 505 niet direct konden voldoen is hun personenauto ingenomen.

Politie houdt jongen aan op verdenking van diefstal

BERGEN OP ZOOM: Bij de politie kwam de melding binnen dat in zwembad de Schelp bij diverse bezoekers spullen waren gestolen. Hierop is de politie gestart met een onderzoek waaruit bleek dat de daders nog in het zwembad waren. Uiteindelijk zijn drie personen gehoord en is een 14 jarige jongen van Bergen op Zoom aangehouden. Deze jongen was in het in het bezit van gestolen waar. Deze persoon is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau van politie.

Inbraak woning

BERGEN OP ZOOM: Tijdens afwezigheid van de bewoners is op woensdagavond in een woning aan de Casper Fagellaan ingebroken. Door het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning is de toegang verkregen. Uit de woning zijn geld en goederen ontvreemd. De politie onderzoekt de inbraak.

Politie houdt twee Belgen met softdrugs aan

ROOSENDAAL: De politie heeft in het kader van het project Courage een 23-jarige en een 26-jarige man uit Leuven (B) aangehouden omdat zij een zak met hennep en Hash aantroffen in de auto. De beide personen verklaarden dat zij dit hadden gekocht in een pand aan de Antwerpsestraatweg. De politie is de verdachten op het spoor gekomen door het onderzoek dat is ingesteld naar de verkoop van softdrugs uit dit pand. De verdachten zijn gehoord en hebben een boete gekregen van 240.

Bron: Karen de Groot