Gemeente Krimpen aan den IJssel


Herstructerering voor bedrijventerrein Stormpolder

Op 15 januari 2004 hebben de gemeente Krimpen aan den IJssel en de Ondernemerskring Krimpen aan den IJssel overeenstemming bereikt over een gezamenlijke inzet om te komen tot een proces van duurzame herstructurering van het bedrijventerrein Stormpolder. Wethouder A. Prins en voorzitter J. Verdoold van de Ondernemerskring ondertekenden daartoe een intentieverklaring.

Het bedrijventerrein Stormpolder moet in de toekomst aantrekkelijk blijven voor ondernemers. Om voor de komende decennia een economisch vitaal en duurzaam bedrijventerrein te ontwikkelen moet een proces tot revitalisering worden gestart. Uit een onderzoek naar de knelpunten/bedreigingen en kansen van de Stormpolder komen tal van zaken naar voren die de aandacht behoeven. Het gaat daarbij onder meer om de externe bereikbaarheid van het bedrijventerrein, de infrastructuur binnen het terrein, de sanering van het voormalig EMK-terrein en de uitstraling van bepaalde deelgebieden. De gemeente werkt ook aan een structuurvisie, waarin onder het thema Bedrijvig Krimpen een beeld wordt geschetst van hoe de plaatselijke bedrijvigheid in de Stormpolder en omgeving zich zou kunnen ontwikkelen.

De intentieverklaring is ondertekend in aanwezigheid van een groot aantal Krimpense ondernemers. Na een workshop over parkmanagement en het tonen van een in opdracht van de Ondernemerskring uitgewerkte en prikkelende visie op de Stormpolder van het jaar 2020, was er voldoende stof voor een levendige discussie.

Krimpen aan den IJssel