Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


22 januari 2004


Snelheidscontroles


Dinsdagmorgen werd op twee plaatsen een snelheidscontrolegehouden. Aan de Kanaaldijk in Heerde en aan de Molenweg in Wapenveld is een max. snelheid van 60 km/u toegestaan. Er zijn vier bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.


Ermelo - Radardetector


Een 26 jarige automobiliste uit Twello moest dinsdagmiddag afstand doen van de radardetector. Bij controle op de Leuvenumseweg werd ze staande gehouden en ontdekten agenten de detector. Zij krijgt een proces-verbaal.


Putten - Inbraken in winkel


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in winkel aan de Van Geenstraat. Uit de winkel werd een kassalade met een onbekend geldbedrag weggenomen. Om in het pand te komen, werd een deur geforceerd.
In de nacht van woensdag op dondersdag werd omstreeks 04.20 uur ingebroken in een winkel aan de Voorthuizerstraat. Er werd een ruit ingeslagen en uit de winkel werd een kassalade met een onbekende hoeveelheid kleingeld weggenomen.


Putten - Fout parkeren


Woensdagmorgen werd op verschillende locaties in het centrum bekeurd voor fout parkeren. Er zijn 14 bekeuringen uitgeschreven.


Harderwijk - Verkeerscontrole


Bij een verkeerscontrole op de Harderwijkerstraat zijn dinsdag de volgende bekeuringen gevallen: 2x niet kunnen rijbewijs en 8x niet dragen van de autogordel.


Harderwijk - Inbraak in auto


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een auto in de Van Schendelstraat en in een auto aan de Van Lennepstraat. Weggenomen werden radio cd-spelers en snoep.


Harderwijk - Asbest in afvalcontainer


Een 59 jarige inwoner uit Harderwijk werd woensdag bekeurd voor het weggooien van een kleine hoeveelheid gevaarlijk afval. De man had een hoeveelheid asbest in een afvalcontainer bij een flat aan de Vondellaan gegooid. De gemeente heeft een asbest saneringsbedrijf ingeschakeld en het asbest is uit de container verwijderd. Naast een boete voor het onjuist aanbieden van afval, zal naar verwachting de gemeente de kosten van de asbestverwijdering op de man verhalen.


't Harde - Esro uit de lucht

De controledienst en de politie hebben woensdagavond in een woning aan de Vale Ouwelaan in 't Harde een illegale zender in beslag genomen. Bij de controle zat een 28 jarige man uit 't Harde achter de apparatuur. Hij zond uit onder de naam Esro en krijgt een proces-verbaal. De eigenaar van de woning van waaruit werd gezonden kreeg van de controledienst een laatste waarschuwing.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --