Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 januari 2004


Uddel - bekeurd voor milieu-overtredingen


De politie heeft woensdag een bewoner aan de Lage Veldseweg in Uddel bekeurd omdat hij op zijn erf afval, waaronder plastic, verbrandde. De man had bovendien een hoeveelheid schapenmest opgeslagen zonder daarbij aan de regelgeving te voldoen. Hij is voor beide feiten bekeurd. Een bewoner van De Broekeld werd bekeurd omdat hij op zijn erf snoeihout verbrandde. Hij had geen ontheffing.


Apeldoorn - zakkenroller actief


Een 49 jarige vrouw uit Zutphen deed aangifte van diefstal van haar portemonnee. Vermoedelijk was er sprake van zakkenrollen op het NS-station. Waarschijnlijk heeft de dader kort daarvoor meegekeken bij haar pinactiviteit, want een half uur na het missen van de portemonnee met pinpas, was er al een fors bedrag van haar rekening afgepind.


Lieren - inbraak in kerk


In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in de gereformeerde kerk aan de Lierderstraat in Lieren.Men is binnengekomen door een deur te forceren. In de kerk zijn er kastdeuren opengebroken en werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen.


Apeldoorn - drankrijder


Een 55 jarige automobilist uit Apeldoorn bleek woensdagavond omstreeks 20.30 uur bij een controle onder invloed van alcohol. Hij blies 0,7 prom. Zijn rijbewijs was al sinds 199 ongeldig verklaard. De man krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.



---- --