Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 januari 2004


Hennepkwekerij in woning Poortersveld


De politie heeft donderdagochtend in een woning aan het Poortersveld een hennepkwekerij ontmanteld met in totaal 500 planten. De woning werd niet bewoond. De politie heeft twee verdachten, een 24 jarige vrouw en een 36 jarige man uit Ermelo aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.


Op de 1e verdieping van de woning aan het Poortersveld trof de politie in een slaapkamer een kwekerij aan met nagenoeg rijpe planten. In een andere slaapkamer werd een hoeveelheid nog vrij jonge planten aangetroffen. De opbrengst van de oogst van het totale aantal planten wordt geschat op 20.000 euro.


De vliering was ingericht als droogzolder en verwerkingsruimte voor de geoogste planten. Hier werd ook een zak met naar schatting 750 gram een volledig afgewerkt wietproduct aangetroffen.


De elektrische stroom werd op illegale wijze afgetapt. De Nuon zal een naheffing opleggen.


De ruimten waren zeer professioneel ingericht met de benodigde apparatuur zoals lampen. afzuiginstallatie, filters, etc. De planten, de apparatuur en toebehoren zijn met instemming van de officier van justitie door afvalverwerker Circulis ter vernietiging afgevoerd.


NB.

Foto's

Bij dit bericht zijn een drietal foto's van de betreffende hennepkwekerij gevoegd.
De foto's zijn met toestemming van de verdachten beschikbaar voor publicatie, onder vermelding " foto: Eigen foto politie Apeldoorn "


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --