Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


22 januari 2004


Epse - Diefstal uit auto


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een auto. Deze stond onafgesloten voor een woning aan de Hassinklaan. Er werd een radio cd-speler weggenomen.


Wilp Achterhoek - verdachte mannen achter woning


De politie heeft afgelopen nacht rond 01.20 uur drie Polen in Wilp aangehouden, die mogelijk op inbrekerspad waren. Een bewoner aan de Zwarte Kolkstraat meldde dat hij twee onbekende mannen achter zijn woning had gesignaleerd, die er kennelijk door het aanslaan van zijn honden vandoor waren gegaan. Surveillerende agenten kwamen op de Zonnenbergstraat een auto met drie mannen tegen, die mogelijk iets hiermee te maken hadden. Het ging om drie Polen (17, 23 en 30) die zijn aangehouden en ingesloten. Tijdens het onderzoek werd wel duidelijk, dat zij ook op een erf aan de Zonnenbergstraat waren geweest, maar nergens werden sporen van braak aangetroffen. De verdachten zijn verhoord en vandaag in de loop van de middag in vrijheid gesteld.


Barchem - jongetje valt van hek


Een 9-jarig jongetje heeft gisterenmiddag na schooltijd vermoedelijk een gebroken arm opgelopen toen hij na schooltijd van het hek van het schoolplein viel en ongelukkig terecht kwam. Het kind kwam gedeeltelijk in de bosjes terecht en had erg veel pijn. Ambulancepersoneel spalkte eerst zijn arm voordat hij op de brancard naar de ambulance werd vervoerd. Hierna is hij voor behandeling naar het ziekenhuis in Zutphen vervoerd.


Lochem - blinde man geschept bij oversteken.

De politie onderzoekt een aanrijding waarbij vanmorgen omstreeks 06.30 uur blinde voetganger (leeftijd onbekend) uit Lochem gewond raakte. De man wilde bij de kruising Oude Lochemseweg/ Ampsenseweg de rijbaan oversteken en werd geschept door een 21-jarige automobilist uit Eibergen die over de Ampsenseweg richting Laren reed. Het slachtoffer had en blindenstok en reflecterend hesje aan, maar werd mogelijk te laat opgemerkt. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen vervoerd en over zijn letsel is niets bekend. De aanrijding zorgde voor de nodige vertraging van het verkeer in de ochtendspits. De politie zoekt getuigen van het ongeval en verzoekt hen contact op te nemen via 0900 - 8844.


Eerbeek - inbraak bij bedrijf


Een nog onbekend aantal computers en flatscreens is vannacht gestolen bij een inbrak bij een bedrijf aan de Harderwijkerweg. Men vernielde een raam en binnen werden de gestolen goederen weggehaald. De omvang van de buit is nog niet bekend.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --