2e persbericht van donderdag 22 januari 2004

Eindhoven 22-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op de kruisingen Floralaan Oost/Heezerweg/Tivolilaan, Sint Jorislaan/Stratumsedijk/Elzentlaan en Meerveldhovenseweg/Bouvigne/Ulepas zijn donderdagochtend 29 bekeuringen uitgeschreven. Dat gebeurde onder meer voor het door rood licht rijden (10x), het niet handsfree telefoneren tijdens het autorijden (3x) en het niet-dragen van de autogordel (13x). De overtreders zijn meteen staande gehouden en hebben een proces-verbaal gekregen.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden met gestolen auto

Op de A67 onder Eindhoven zijn donderdag om 9.10 uur een 28-jarige man uit Panningen en een 18-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. Zij reden in een auto die in Venray was gestolen. De bestuurder van de auto, de 18-jarige verdachte, had gedronken. Hij blies ruim 1 promille. De twee verdachten zijn overgebracht naar de politie in Venray. Tegen de 18-jarige bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Eindhoven: Twee verdachten met gestolen motor aangehouden

In een brandgang achter woningen aan de Berkheydestraat zijn donderdag om 14.45 uur een Eindhovenaar van 19 jaar oud en een man uit Geldrop van 18 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde nadat gemeld was dat twee mannen op de Fuutlaan een motor wegnamen. Een politie-eenheid zag even later op de Paul Krügerlaan twee mannen zonder helm op de motor rijden. Na een korte achtervolging konden de twee aangehouden worden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Inbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Sportlaan. Een raam is opengebroken en uit de zaak is een geluidsinstallatie gestolen.

Veldhoven: Verkeerscontroles

Een snelheidscontrole op de Sondervick heeft donderdagochtend 32 overtredingen opgeleverd. Er werden tussen 10.00 en 11.10 uur 444 voertuigen gecontroleerd. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 72 km/u. En tijdens een algemene verkeerscontrole op de Kempenbaan werden donderdag zeven bekeuringen uitgedeeld voor het door rood licht rijden (2x) en het niet-dragen van de autogordel (5x). Die controle werd gehouden tussen 11.00 en 12.00 uur.