Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


22 januari 2004


Lievelde - dode bij treinongeval.

Vanochtend omstreeks 07.30 uur heeft op de spoorwegovergang Tankweg te Lichtenvoorde een ongeval plaats gevonden met een trein en een auto. De bestuurder van de auto, een 21-jarige jongeman uit Mariënvelde is daarbij om het leven gekomen. Hij was enige inzittende van de auto.
De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten behandelt in samenwerking van de Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland het ongeval.


De spoorwegovergang op de Tankweg is beveiligd met een automatische knipperlicht installatie. Kort voor de overweg is eveneens een knipperlicht aangebracht omdat de weg ter plaatse een bocht maakt om het spoor te kruizen. Daarvoor loopt de weg over enige honderden meters nagenoeg parallel aan het spoor. Door de aanrijding is de auto enkele honderden meters meegesleurd.


De ongeveer 15 passagiers zijn met een politiebusje naar het station in Lievelde gebracht en de brandweer en medewerkers van Syntus en Prorail zijn inmiddels bezig met de berging van de trein en het herstel van het baanvak.


Doetinchem - Bedreiging / Getuigenoproep

De politie van het politieteam Doetinchem is op zoek naar een man met een hond en een jongeman. Een vrouw werd dinsdagmiddag rond 17.35 bedreigd door een inwoner uit Doetinchem. Dit gebeurde in de Houtsmastraat in de buurt van de C1000. De man met de hond en de jongen hebben de vrouw geholpen. De politie wil graag in contact komen met deze getuigen. Zij kunnen bellen naar telefoonnummer 0900 8844.


Winterswijk - Tas weggenomen

Een 54 jarige inwoner uit Winterswijk heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn boodschappentas. Deze is dinsdagmiddag weggenomen in een winkel aan de Misterstraat. In de tas zaten enkele broden, een pakje vleeswaren en een groot aantal methadontabletten.


Aalten - Snelheidscontrole

In de vroege ochtenduren werd een snelheidscontrole gehouden op de Varsseveldsestraatweg. Hier mag men 80 km/u rijden. Twee bestuurders zijn bekeurd. Een bestuurder uit Hongarije reed 110 km/u en moest gelijk een boete betalen. Een automobilist uit Winterswijk reed 119 km/u. De man krijgt een boete thuis.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --