Politie Zuid-Holland-Zuid

22/01 Middag Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

22-01-2004 - Persberichten District I

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Dordrecht is op 22 januari op de Albert Schweitzerplaats aangehouden. Op basis van verkregen informatie hadden agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid zijn woning doorzocht en twee vuurwapens, munitie en een imitatievuurwapen aangetroffen. De man is op grond van de Wet Wapens en Munitie aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

WINKELDIEFJE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 12-jarige jongen uit s-Gravendeel is op 22 januari op het P.A. de Kokplein aangehouden. Hij werd door winkelpersoneel betrapt toen hij kauwgom ter waarde van 1,70 euro wegnam zonder te betalen.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 44-jarige man uit Dordrecht is op 22 januari op de Tesseschadestraat aangehouden. Agenten zagen hem rijden en wisten dat hij geen rijbewijs had. Ook bleek zijn auto niet APK-gekeurd. Op het politiebureau aangekomen gooide de man een pakje shag onder een geparkeerde politieauto. Alerte collegas zagen dit en namen het pakje in beslag. Er bleken tien pillen in te zitten. Deze worden onderzocht.

WINKELDIEF
ZWIJNDRECHT Een 23-jarige man uit s-Gravendeel is op 22 januari door winkelpersoneel staande gehouden, nadat hij zijn eigen schoenen had verruild voor een nieuw paar. Dit gebeurde op de Hof van Holland. De politie heeft de man verhoord en hem met een dagvaarding heengezonden.

BROMFIETSCONTROLES
Dordrecht Bij bromfietscontroles op de Nassauweg en de Planetenlaan zijn op 21 januari van 13 tot 19.30 uur 20 bromfietsen gecontroleerd. Zeven voertuigen hadden een te groot vermogen, één bromfiets had veel te veel geluid. Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de helm (of kinband los) en het niet hebben van een bromfietscertificaat, gladde banden en een onverzekerde bromfiets. Er werden drie bromfietsen inbeslaggenomen. Twee van deze bleken op de controleplaats niet meer te starten. Na onderzoek bleken de bougiekabels gesaboteerd. Na herstel van deze kabels startten de bromfietsen wel en bleek bij beide het vermogen te groot. Voor het saboteren van de controle werden beide bromfietsen inbeslaggenomen. Een derde bromfiets werd inbeslaggenomen, omdat het vermogen boven de 2 kilowatt kwam en het goedkeuringsnummer was verwijderd.

MISHANDELING
DORDRECHT- Een 22-jarige man uit Dordrecht is op woensdagavond 21 januari in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn buurman te hebben geschopt en geslagen. Tussen de twee mannen was ruzie ontstaan, omdat de verdachte muziekoverlast veroorzaakte. De 65-jarige buurman heeft bij de politie aangifte van mishandeling gedaan. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd en is in het ziekenhuis behandeld. De politie heeft de verdachte ingesloten op het politiebureau.

AANHOUDING
DORDRECHT- De politie heeft op woensdag 21 januari een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal en bedreiging. Hij zou een 24-jarige vrouw uit Dordrecht hebben lastig gevallen en haar discman hebben gestolen. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

FIETSEN ZONDER LICHT
ZWIJNDRECHT- De politie heeft een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden. De jongen fietste over de Oude Stationsweg zonder fietsverlichting. Agenten spraken hem hierop aan en zeiden dat hij verder moest gaan lopen. Even later zagen ze de jongen weer op de Jeroen Boschlaan fietsen. Toen is de jongen aangehouden. Een andere jongen die ook zonder verlichting fietste, wist te ontglippen.