Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/01)

Oosterhout, donderdag 22 januari 2004

Serie auto-inbraken in Hank
HANK: De politie vermeldde op 21 januari in haar persberichten al een auto-inbraak in Hank. Een bewoner van het Warmondplein hoorde gemorrel aan zijn auto. Toen hij naar buiten keek vanuit de slaapkamer zag hij dat er drie mannen aan zijn auto zaten. Het trio sloeg toen op de vlucht in de richting van de Frans Haenegraafstraat. De politie heeft nog gezocht vergeefs naar het drietal. Inmiddels hebben nog acht andere inwoners van Hank aangifte gedaan van inbraak in hun auto. De daders sloegen toe in de Korenstraat, Margrietstraat, Valkstraat, Hoefken en IJsvogelstraat. Uit de meeste autos werd een radio-cd speler gestolen. Vanuit een auto in de IJsvogelstraat werd ook een navigatiesysteem gestolen. Bij elke auto vernielden de daders het portierslot vernield om in de autos te komen. De politie heeft deze seriezaak in onderzoek.

Bekeuringen tijdens verkeerscontroles
LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA: De politie hield op verschillende plekken verkeerscontroles. In Werkendam werd bekeurd voor het rijden met een gladde band en voor het onnodig voeren van mistlichten. In Wijk en Aalburg kreeg een automobilist een boete van 50,- vanwege het niet dragen van een autogordel. 114 km/u reed een automobilist in Sleeuwijk op een plaats waar maximaal 80 km/u gereden mag worden, hetgeen hem een bekeuring opleverde. Acht andere snelheidsovertreders gingen in Andel op de bon. Een automobilist die, door te seinen met zijn lichten, andere weggebruikers waarschuwde voor de snelheidscontrole kreeg ook een proces-verbaal. In Dussen werd eenmaal bekeurd voor te hard rijden en eenmaal voor rijden zonder geldige APK-keuring. De controles vonden plaats op woensdagmiddag en woensdagavond 21 januari.

Containerbrand in Dongen
DONGEN- Op het Looiersplein te Dongen is woensdagavond 21 januari een kleding in vlammen opgegaan. De brandweer moest eraan te pas komen om het brandje te blussen. De politie stelde later vast dat het vermoedelijk om brandstichting gaat.

Snelheidscontrole in Made
MADE: De politie hield op woensdagmiddag weer een snelheidscontrole in Made. De radarauto stond tussen 10.15 uur en 13.15 uur opgesteld langs de Zuideindsestraat. In totaal passeerden 1.263 voertuigen de controlepost. Hiervan waren er 36 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u, terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

Politie arresteert drie dronken automobilisten
OOSTERHOUT: Agenten controleerden op, donderdagmorgen 22 januari 04, omstreeks 01.50 uur, een personenauto op de A-27. Reden van de controle was dat de bestuurder van links naar rechts over de rijbaan van de A-27 reed. Zijn snelheid varieerde sterk. Het ene moment reed hij met een snelheid van 60 km/u en daarna weer met een snelheid van 120 km/u. De bestuurder, een 19-jarige Amsterdammer, bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man werd gearresteerde en moest in het politiebureau om een ademanalyse ondergaan. De test gaf een uitslag van 615 ug/l. Dit was voor de politie reden om het rijbewijs in te vorderen. De man was dermate dronken dat hij tijdens zijn verhoor in slaap viel. Hij mocht zijn roes uitslapen in de politiecel. Hij is de volgende ochtend om 11.00 uur in vrijheid gesteld.
Diezelfde nacht ging ook een 32-jarige inwoner van Breda in de fout. Hij werd rond 01.30 uur gecontroleerd op het gebruik van alcohol toen hij op de A-27 reed. De dienstdoende agenten roken alcohol en namen de man mee naar het politiebureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 605 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en is tevens zijn rijbewijs ingevorderd.
De politie arresteerde donderdag 22 januari rond 01.00 uur een 47-jarige van Udenhout. Dat gebeurde op de Hoofseweg in Oosterhout. De man was onder invloed van alcohol (555 ug/l.) Ook tegen hem maakt de politie proces-verbaal op. Verder kreeg hij een rijverbod van 6 uren opgelegd.

Agressieve klant opgepakt
OOSTERHOUT: Op woensdagavond 21 januari kreeg de politie een melding over een agressieve klant in een winkel. De klant had een personeelslid van een bouwmarkt mishandeld. De bewuste klant wilde een verf blik retourneren omdat de kleur van de verf niet overeen met de kleur op de verfstaal. Toen hij niet direct zijn gelijk kreeg begon het met het verfblik naar het hoofd van de winkelbediende te zwaaien. De eerste keer kon het slachtoffer het blik nog ontwijken maar tweede keer liep hij letsel op aan zijn arm en lip. Daarna ontstond een worsteling, waarna de klant weg vluchtte. Drie getuigen vertelden de politie wat er gebeurd was. Bovendien had het bewakingssysteem het hele voorval op camerabeelden vastgelegd. Op basis van de getuigenverklaringen en de videobeelden ging de politie direct over tot de aanhouding van de verdachte. Het gaat om 32-jarige inwoner van Oosterhout. In eerste instantie ontkende hij de mishandeling. Nadat hij geconfronteerd was met het beeldmateriaal, legde de verdachte alsnog een bekentenis af. Tegen de verdachte is proces-verbaal terzake mishandeling en bedreiging.

Winkeldief krijgt boete van 120,-
OOSTERHOUT: Een 62-jarige Oosterhouter kreeg een boete van 120,- na het plegen van winkeldiefstal. De man had bij een Oosterhoutse supermarkt voor circa 20,- vleeswaren en tijdschriften gestolen. Winkelpersoneel betrapte hem en droegen de verdachten over aan de politie. Bij verhoor bekende de man de diefstal en betaalde direct de hem opgelegde geldboete. Dit gebeurde op donderdag 22 januari omstreeks 09.45 uur.

Agenten in opleiding houden verkeerscontrole
OOSTERHOUT Op donderdag 22 januari 2004, omstreeks 09.30 uur, hield de politie een grote verkeerscontrole op de rijksweg A59. De controleplaats was ingericht op de parkeerplaats de Hespelaar, nabij het benzinestation. Met ondersteuning van drie motorrijders werd de aanvoer van de voertuigen geregeld. De politie controleerde het vervoer van gevaarlijke stoffen, het personenvervoer en de algemene verkeersregels. Er werd verbaliserend opgetreden voor de volgende zaken:

* het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (3 x)
* niet dragen van de autogordel (3 x)

* niet correct bevestigen losbreekreminrichting bij een aanhangwagen (2 x)

* het niet hebben van een chauffeurspas als vrachtwagenchauffeur (1x)
* rijden zonder geldig rijbewijs (1x)
De Rijksverkeersinspectie trad ook verbaliserend op ij de controle. Zij constateerden de volgende overtredingen:

* Geen inschrijvingbewijs Eigen Vervoer (1x)

* het ontbreken van een snelheidsbegrenzer in een vrachtauto (1x) boete: 630,-.
Tegen de klok van 12.00 uur werd de controle opgeheven opgemaakt. De controle was overigens georganiseerd door zes politieagenten in opleiding. Tijdens de controle zijn ze positief beoordeeld op hun bekwaamheden.

Bron: Jeroen Steenmeijer