Provincie Overijssel

Overijssel en Rijk binden strijd aan tegen bureaucratie

Vandaag hebben minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties De Graaf en Overijssels gedeputeerde Rietkerk afgesproken samen de strijd aan te binden om de bureaucratie tegen te gaan. Minister De Graaf zal zijn collega-ministers vagen overbodige, tegenstrijdige, omslachtige of onbegrijpelijke regels die via een site worden aangemeld, op te ruimen.

De provincie Overijssel zal op haar beurt snijden in haar eigen regelbestand en nieuwe regels alleen toestaan als deze uitvoerbaar zijn. Minister De Graaf hoopt op korte termijn algemene afspraken met de koepelorganisatie IPO te maken.

De provincie Overijssel gaat de bureaucratie op verschillende manieren te lijf. Het meldpunt is daar een van, maar ook het initiatief van de provincie en de Overijsselse gemeenten om al pilot te dienen voor de deregulering in de woningbouw is één van de projecten die de komende periode van start gaat. De pilot in Overijssel is erop gericht uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn van het versneld doorlopen van procedures vinnen bestaande wettelijke mogelijkheden. De handelswijze van partijen bij het aanvragen en verlenen van wordt daarbij in kaart gebracht.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel