Gemeente Zaanstad

De B&W-besluiten van week 4

donderdag 22 januari 2004

Verkoop grond aan stichting Lettergieten (Westzaan) Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met de verkoop van het pand Jacobus van Waertstraat 53 Westzaan, met bijbehorende grond, aan de Stichting Lettergieten. Het perceel is 1117 vierkante meter en de verkoopsom bedraagt 113.445,-. Het betreft het voormalig schoolgebouwtje ´Het Kroosduikertje´. De stichting huurt het pand sinds 1985 en wil het nu graag restaureren. Daarom heeft de stichting aan de gemeente gevraagd of ze het pand mag aankopen. Zaanstad heeft hiertegen geen bezwaar.

Groot kunstwerk ´Zaans Landschap´ op achtergevel Gemeentearchief Het College van Burgemeester en Wethouders laat een banner ophangen op de achterzijde van het Gemeentearchief aan de Hoogstraat in Koog aan de Zaan nu nog een blinde muur. Deze banner is 14,70 meter breed en 7,70 meter hoog. Het materiaal is PVC mesh/gaasdoek en er wordt in fullcolour bedrukt. De keuze voor het beeld is gevallen op een ontwerp van Katrien van Klaveren. De titel van het kunstwerk is Zaans Landschap en het doek wordt in april 2004 (voor de aanvang van het toeristenseizoen) opgehangen. B&W willen het beeld jaarlijks vervangen.
Het idee is ontwikkeld in het kader van het Activiteitenplan Toerisme 2003-2007, waarmee het Toeristisch Product Zaanstreek versterkt wordt. Onderdeel is de functie van de Zaan: die moet veranderen van doorgangsfunctie tot veel meer een aanlegfunctie. Het plan ´Pleisterplaatsen langs de Zaan´ wordt in dit kader uitgevoerd. Naast faciliteren van de waterrecreant (aanlegsteigers , informatieborden e.d.) gaat het ook om de positieve beleving van de waterrecreant (op en langs de Zaan is zoveel te beleven!).

Door op onderstaande links te klikken kunt u overig nieuws uit de regio vinden.

http://zaanstreek.webregio.nl
www.nhd.nl
www.rtvnh.nl