Ingezonden persbericht


E-PROJECT-MANAGERS BUNDELEN ERVARINGEN VANAF INTERNET-HYPE

Internet Society presenteert eerste boek over managen e-Projecten

Amstelveen, 22 januari 2004 - Vandaag is door de vereniging voor internetprofessionals Internet Society Nederland tijdens een speciaal seminar "Management van e-Projecten" een nieuw boek met dezelfde naam gepresenteerd voor een publiek van 120 managers en projectleiders van e-projecten.

Michiel Boreel, directeur strategie van Sogeti Nederland: "Sinds eind 2001 heeft een team van ervaren projectmanagers uit een aantal Nederlandse bedrijven nagedacht over wat we allemaal hebben geleerd uit de praktijk die sinds 1998 zo'n grote schaal kreeg. Dit boek is het resultaat; een kritische beschouwing van de projecten die we als industrie hebben doorlopen, lessen uit die ervaringen zonder met een vinger te wijzen naar schuldigen maar om ervan te leren."

Het boek komt voort uit een werkgroep bij de Nederlandse afdeling van de Internet Society, en heeft als onderwerp de verschillen tussen traditionele ICT-projecten en e-Projecten (zoals websites). Uit onderzoek van de auteurs onder Nederlandse e-projectmanagers bleek onder meer dat meer dan 50% van de meest succesvolle e-projecten minder gebruik maakt van een formele planning dan traditionele e-projecten.

Tom Kok, de recent aangetreden voorzitter Internet Society Nederland, reikte het eerste exemplaar van het boek uit aan ING-directeur strategie Hans van der Noorda. Tom Kok: "Het is goed om te merken dat ook in economisch minder sterke tijden een vereniging voor Nederlandse internetprofessionals een dergelijk boek kan produceren dat voor managers en beleidsmakers praktische handvaten aangeeft in een vakgebied dat met rasse schreden naar professionaliteit aan het groeien is. Dat verdient ook onze aandacht, naast meer traditionele activiteiten voor de vereniging als de zorg voor verdere technische ontwikkeling van het internet en ontwikkelen van visie op maatschappelijke aspecten van het internet. Internetprofessionals snakken voor hun dagelijkse praktijk naar objectieve informatie van goede kwaliteit. We zien het als onze taak om daarin te voorzien."

Ook Michiel Boreel meent dat de inhoud van het boek diep gegrond is in de dagelijkse ervaring van de doelgroep:"De grote opkomst op het seminar- op een doordeweekse dag nog wel- is een duidelijk teken dat het echt leeft nu. Ook in het programma vandaag merkten we duidelijk uit de reacties dat het publiek zich kon herkennen."

Het boek "Management van e-Projecten" is vanaf 23 januari in de Nederlandse boekhandels te koop (ISBN 90 440 0734 3)

OVER INTERNET SOCIETY

Internet Society (ISOC) is een vereniging die in 170 landen actief is, en die een toegankelijk, stabiel en veilig internet op wereldschaal nastreeft. Zij doet dat door middel van gevraagde en ongevraagde adviezen, concrete projecten en door kennis beschikbaar te stellen voor belanghebbenden. In Nederland brengt ISOC zo'n 800 individuele leden uit onder meer de internetsector, het bedrijfsleven, de overheid, consumentenorganisaties, de non-profit-sector de techniek en het financiele, juridische en academische veld samen.

In de ISOC-werkgroep e-Projects zitten deelnemers van Sogeti Nederland, Brighthouse Management, PinkRoccade, Orange Alliance, CSF, KPN, Applewood en Key Result. Voorzitter van de werkgroep is Winnie Weintre, projectmanager bij Brighthouse Management.

------------



Ingezonden persbericht