Easy-Surplus voor kwaliteitsbeheersing

Nieuw inkoopsysteem bespaart miljoenen

HOOFDDORP, 20040122 -- Inkoopprocessen zijn over het algemeen, zeker in deze tijd, gericht op kostenbesparing.



Er zijn dan ook talloze portals voor koopjesjagers. Maar er zijn ook sectoren, zoals de luchtvaart, waar de kwaliteit de boventoon voert. Quality Net Link bouwde voor de technische dienst van KLM een inkoopsysteem dat gebaseerd is op geautomatiseerde management rapportages die kwaliteit van het inkoopproces bewaakt en tevens enorme besparingen oplevert.


In de twee jaar dat Easy-Surpus, een management systeem dat de inkoop van surplus vliegtuigonderdelen ondersteunt, operationeel is, werden er enorme besparingen in tijd en geld gerealiseerd. Belangrijker is echter de bijdrage aan het het streven van de luchtvaartmaatschappij naar veiligheid.


De kracht van Easy-Surplus is gelegen in de samenwerking tussen een beperkt aantal surplus leveranciers die aan strenge normen moeten voldoen. Het inkoopsysteem zorgt ervoor dat de identiteit, condititie en prijsaanbod van onderdelen geheel automatisch, overzichtelijk en inzichtelijk in een Procurement advies verschijnen.


Importfilters zorgen dat partnummers, historie en tal van andere eisen die gesteld worden aan de componenten automatisch gecontroleerd worden. Als er gegevens niet kloppen, weigert het systeem de invoer.


Door bij de bouw van het inkoopsysteem rekening te houden met de wensen van de toeleveranciers en de inkopers van de technische dienst is Easy-Surplus maatgevend als inkoopsysteem. KLM bestelde onlangs een tweede systeem voor verbruiksmaterialen.


De kostenbesparingen zijn spectaculair (inmiddels een ROI in twee jaar van ruim 50 maal de aanschafprijs!) terwijl de toeleveranciers het systeem beoordelen als "best in class".


De uitgebreide management rapportages maken het mogelijk om prijs/prestatie verhoudingen en kwaliteitsbewaking van inkoopprocessen te optimaliseren.


Easy-Surplus is zodanig ontworpen dat de flexibiliteit het inkoopsysteem geschikt maakt voor alle sectoren waar materialen die verhandeld worden aan strenge normen en kwaliteitseisen moeten voldoen. Easy-Surplus is een product van Qnl.


Over Qnl

Quality Net Link specialiseert zich in het verbeteren van bedrijfsprocessen door middel van internet technologie. Kennis van organisatorische en bedrijfsprocessen gecombineerd met IP technologie staat centraal. Behalve producten als Easy-Surplus brengt Qnl producten en diensten als Qsite (low-cost Content Management Systeem), Contracker (dienst voor contractbeheer) en tal van andere toepassingen op de markt.


info:

J.A.Witvoet en J.H. Paalvast

www.easy-surplus.com
mail: info@easy-surplus.com
tel: 023-5653648