Ingezonden persbericht


Zonnatura roept babyvoeding terug


Zonnatura roept uit voorzorg potjes wortel met aardappel en rundvlees terug. De kans dat er daadwerkelijk iets mis is met de potjes is heel erg klein. Welke potjes roept Zonnatura terug?
Uit voorzorg roept Zonnatura consumenten op om de 200-grams potjes babyvoeding 'Wortel met aardappel en rundvlees' niet te gebruiken en de inhoud weg te gooien. Het betreft alleen potjes maaltijdvoeding van 200 gram voor baby's ouder dan 6 maanden met uitsluitend de productiecode A2343G en houdbaarheidsdatum 22-08-06. Deze code en houdbaarheidsdatum vindt u op de rand van de deksel. Voor verdere informatie kunt u terecht op www.zonnatura.nl. Hebt u vragen, dan kunt u bellen naar het gratis telefoonnummer van Zonnatura: 0800-0995522. Oproepactie als voorzorg
De oproep om de inhoud weg te gooien wordt gedaan uit voorzorg. Dat betekent dat de kans dat er werkelijk iets met de voeding aan de hand is, buitengewoon klein is. De potjes zijn geproduceerd in Duitsland. In de potjes is Duits rundvlees verwerkt dat niet op BSE is getest. Dat dit vlees niet getest is, wil niet zeggen het vlees besmet was. Na het slachten van de dieren worden sowieso die delen die gevaarlijk zouden kunnen zijn voor de gezondheid direct verwijderd. Dat is bij deze dieren ook gebeurd. Daarmee wordt de kans op enige besmetting tot bijna nul teruggebracht.