Openbaar Ministerie

Parket Den Haag, 22 januari 2004

Onderzoek onder leerlingen en leerkrachten Terra College

Een politieteam dat het neerschieten van de onderdirecteur van het Terra College in Den Haag op dinsdag 13 januari onderzoekt, is vandaag begonnen met een uitgebreid onderzoek onder alle leerlingen en leerkrachten van de vestiging van het Terra College aan de Beresteinlaan in Den Haag. Alle leerlingen en leerkrachten van de school zullen door de rechercheurs worden verzocht om hun medewerking.

Het is voor het onderzoek naar de toedracht van de schietpartij van groot belang dat alle relevante informatie bij het rechercheteam terecht komt. Omwille van de zorgvuldigheid van het onderzoek is besloten alle leerlingen en leerkrachten enkele vragen te stellen met betrekking tot de gebeurtenissen van dinsdag 13 januari. Het onderzoek zal zoveel mogelijk op de school zelf worden uitgevoerd. De school heeft politie en justitie haar medewerking toegezegd.

Het onderzoeksteam van de politie verwacht voor het onderzoek op de school ongeveer twaalf werkdagen nodig te hebben. De gesprekken op de school zullen over het algemeen slechts kort duren. Zodra uit de korte gesprekken blijkt dat een leerling relevante informatie heeft voor het onderzoek, zal met die leerling verder worden gesproken.

De leerlingen krijgen na afloop van het gesprek een brief mee zodat ook hun ouders kunnen lezen dat hun zoon of dochter een gesprek met de politie heeft gehad.