Provincie Utrecht

Persbericht

Op weg naar het Lagerhuis

Provinciale voorronde nationaal Jeugddebat

16-12-2003 Op 23 januari 2004 zal de Statenzaal in het Utrechtse Provinciehuis in het teken staan van het Nationaal Jeugddebat. Dan vindt de provinciale voorronde plaats. Middelbare scholieren tussen de 12 en 18 jaar wedijveren dan "net als in alle andere provincies" om een plaats in VARA's "Op weg naar het Lagerhuis" en/of in het Nationaal Jeugddebat.

Het gaat in deze debatwedstrijd om het zo indringend mogelijk aan de orde stellen van actuele maatschappelijke thema's. De provincie agendeert daarbij ook stellingen over typische Utrechtse aangelegenheden, opdat de betrokken scholieren (deelnemers en toeschouwers) beter bekend raken met het werk van het provinciebestuur. De gedeputeerden Annie Kamp (communicatie) en Jan van Bergen (onderwijs) nemen als jurylid deel aan deze provinciale voorronde. De provincie is ook financieel betrokken bij dit evenement. Naast het beschikbaar stellen van de zaal en de catering draagt de provincie Euro 9000 bij aan de kosten voor de organisatie en publiciteit.

De ervaringen van de afgelopen twee jaar hebben geleerd dat er veel belangstelling is voor het debat. Vorig jaar waren bij de Utrechtse voorronde circa 4000 jongeren te gast bij de provincie. Winnaar was toen het Minkema College uit Woerden. Uiteindelijk werd het Minkema College tweede in de landelijke finales.

Meer informatie: Marjolein Copier, telefoon 030 258 2460 of Marjolein.Copier@provincie-utrecht.nl