MOJO CONCERTS

MOJO: Venice Festival Express Special

A-Film en Mojo Concerts presenteren: Venice Festival Express Special.

Op vrijdag 23 januari beleeft Rotterdam de Nederlandse première van de legendarische muziekfilm Festival Express. Deze documentaire is het verslag van een zevendaagse treinreis dwars door Canada in 1970 met optredens van o.a. Janis Joplin, The Band, The Grateful Dead en Buddy Guy. Direct na de filmvoorstelling in Nighttown geeft de Amerikaanse formatie Venice een speciaal concert waarbij de setlist is afgestemd op het tijdsbeeld dat de film zo nadrukkelijk oproept. Kaartverkoop voor deze unieke avond begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Deze documentaire toont unieke beelden van genoemde artiesten, die per trein in een week van de Canadese Oostkust naar de Pacific reisden. Ook laat de film de jamsessies en uitbundige feesten zien die tussen de optredens door aan boord plaatsvonden. De concerten op diverse stations op het traject waren echter niet gratis. Dat leidde niet alleen tot veel protesten van het publiek, dat gerekend had op gratis toegang, maar ook tot het bankroet van de productie maatschappij. Zon zesenveertig uur aan uniek beeldmateriaal moest ongezien de kluis in. Pas afgelopen september, na een jarenlange strijd om de rechten, ging de film in wereldpremière op het Toronto International Film Festival. Op 23 januari is Festival Express te zien op het 33e Internationaal Film Festival Rotterdam. Vanaf april gaat de film in roulatie in het filmhuizencircuit. Bijzonder is de bereidheid van Venice om na afloop van de film een volwaardig concert te geven. Hun optreden bestaat uit twee delen: de band speelt in het eerste deel covers uit de tijd van de film. De avond wordt afgesloten met een korte set eigen nummers. Venice Festival Express Special
Nighttown, Rotterdam
Vrijdag 23 januari 2004
Entree: Euro 29,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 18.00 uur
Film: 18.00 uur tot 19.15 uur
Venice: 19.30 uur tot 21.00 uur
Let op: voor deze voorstelling zijn alleen zitplaatsen beschikbaar!

Kaartverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250(45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.