Ingezonden persbericht


Twee tentoonstellingsprojecten met werken van Katja Stuke en Oliver Sieber ter gelegenheid van het 33e Internationale Film Festival Rotterdam.

"My Personal Hitchcock" een fotografische projectie van Katja Stuke

Foyer Lantaren/Venster

Gouvernestraat 133

23 januari - 1 februari 2004 dagelijks vanaf 18:00 uur

Storyboards vatten met weinig beelden een complete film samen. Een opeenvolging van schijnbaar losse beelden wordt aan de hand van de fantasie en de ideeën van de kijker getransformeerd tot handeling. In haar werk "My Personal Hitchock" combineert Katja Stuke fragmenten uit verschillende films van Alfred Hitchcock tot een nieuw, persoonlijk storyboard. Door filmbeelden uit hun oorspronkelijk context te bevrijden, lukt het haar om nieuwe ruimte voor interpretatie te creëren, ondanks dat wij weten waar de afbeeldingen vandaan komen. Zij creëert de mogelijkheid voor de toeschouwer om complexe, individuele verhalen te construeren, waarin hij of zij eigen denkbeelden en ideeën kan projecteren.

Katja Stuke werd in 1968 in Telgte/ Westfalen (D.) geboren. Zij woont en werkt freelance als fotografe in Düsseldorf. Hier voltooide zij ook haar studie visuele communicatie. Zij exposeerde onder andere in 2003 in het Fotomuseum in Winterthur. Samen met Oliver Sieber maakt zij "Die Böhm", een fotoproject dat sinds september 1999 in de vorm van een magazine ongeveer vier keer per jaar in Düsseldorf verschijnt. Oliver Sieber werd in 1966 in Düsseldorf (D.) geboren. Hij studeerde visuele communicatie in Bielefeld en Düsseldorf. Zijn werken waren onder andere te zien in 2001 bij Galerie Wouter van Leeuwen, Amsterdam en in 2002 bij Photographers Gallery London. Oliver Sieber woont en werkt in Düsseldorf als freelance fotograaf.

Contact

Gisa v/d Heijden, Tel.: 010-209 20 75, Fax: 010-209 20 72

Email: heijden@rotterdam.goethe.org