Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Feestelijke eerste paal Turnhal

BARENDRECHT - Jeugdleden van Gymnastiekvereniging Barendrecht slaan vrijdag 23 januari (omstreeks 15.00 uur) de eerste paal van de nieuwe turnhal op Vaanpark III in Barendrecht-Carnisselande. De turnhal wordt een voorziening voor de Gymnastiekvereniging. Naar verwachting is de hal in september klaar en de turnhal wordt waarschijnlijk in oktober van dit jaar officieel en feestelijk geopend. In die maand (op 25 oktober) viert de vereniging overigens ook het 50-jarig jubileum.

De Gymnastiekvereniging Barendrecht is nu nog gehuisvest in diverse Barendrechtse sporthalen en gymzalen. Wanneer de nieuwe turnhal klaar is worden alle lessen en trainingen weer grotendeels onder één dak gegeven. Die nieuwe hal heeft een vloeroppervlak van zo'n 600 vierkante meter. De bouw van de turnhal is een particulier initiatief, waarbij de gemeente Barendrecht jaarlijks ongeveer E 90.000 bijdraagt in de huurkosten.

Groei
De feestelijke eerste paal van de nieuwe turnhal, die 23 januari de grond in gaat, wordt door de jeugd van de vereniging beschilderd. De Gymnastiekvereniging Barendrecht groeit overigens sterk. Momenteel telt de vereniging ruim 1.000 leden en naar verwachting ligt dat aantal in 2006 al op ongeveer 1.400.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht