Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Ontvangst bij Statenvergadering

Aanstaande vrijdag ontvangen Provinciale Staten bij de Statenvergadering een aantal Brabanders dat zich actief inzet voor ouderen(beleid) in Brabant. Aanleiding voor dit initiatief is de wens van Provinciale Staten om Brabanders meer te betrekken bij de Brabantse politiek.

Op 23 januari a.s. staat het onderwerp integraal ouderenbeleid op de agenda van Provinciale Staten. Een kernpunt hierin is de oprichting van een Brabants Kenniscentrum Ouderen. Provinciale Staten heeft bij deze vergadering Brabanders uitgenodigd die zich (op lokaal niveau) inzetten voor ouderen en daarmee onmisbaar zijn voor het slagen van het Brabantse ouderenbeleid.

Dit is de eerste keer dat Provinciale Staten op deze wijze gasten uitnodigen bij de Statenvergadering. Het voornemen is om dit rond belangrijke thema's op de agenda in de toekomst vaker te doen.

De (circa 40) gasten zullen op vrijdagochtend worden ontvangen door de statenleden Brigite van Haaften en Miek van den Boogaard. Zij krijgen een programma aangeboden met - naast het bijwonen van de statenvergadering tijdens het agendapunt ouderenbeleid - een rondleiding door het provinciehuis. Tijdens de afsluitende lunch zullen de gasten met enkele statenleden en betrokken gedeputeerde Roel Augusteijn nader van gedachten wisselen over het ouderenbeleid in Brabant.

Overigens zijn Staten(commissie)vergaderingen altijd openbaar, en worden op aanvraag ook vaker rondleidingen in het provinciehuis gegeven aan belangstellenden.