Gemeente Westerveld

22-1-2004
Overdracht nieuwe vrachtauto

De buitendienst van de gemeente Westerveld, steunpunt Havelte, krijgt een nieuwe vrachtauto. De huidige vrachtauto, een Daf, is al 14 jaar oud. De Daf is technisch inmiddels verouderd en daardoor aan vervanging toe.
De overdracht van de nieuwe vrachtauto, een MAN, vindt plaats door wethouder Roelof Martens, op vrijdag 23 januari om 10.30 uur, bij het steunpunt in Havelte.

MAN vrachtauto
De nieuwe vrachtauto is een MAN met een Hiab Leeburkraan met afstandsbediening. De kraan kan nu vanuit de auto worden bediend zodat de medewerkers niet steeds in en uit de auto hoeven te klimmen. Het betekent dat deze (arbo)technische voorziening alle medewerkers in staat stelt om met de auto werkzaamheden uit te voeren.

Buitendienstmedewerkers erg enthousiast
De medewerkers van de buitendienst zijn erg blij met de nieuwe vrachtauto. De afgelopen jaren is het wagenpark van de buitendienst grondig vernieuwd en inmiddels op een adequaat niveau aangekomen.

Nieuwe zoutstrooiers
Over enkele maanden worden ook twee nieuwe zoutstrooiers geleverd. Met deze nieuwe strooiers kan preventief worden gestrooid. Deze andere methode van strooien is niet mogelijk met de huidige strooiers.

De nieuwe zoutstrooiers maken gebruik van zout dat ?nat? is en dat op een bepaalde manier wordt gestrooid, voordat het glad is. Het zout blijft op deze manier langer op de weg liggen en kan direct zijn werk doen als het glad wordt.

De nieuwe strooiers zijn dusdanig vervaardigd dat ze op de huidige vrachtauto?s van de buitendienst passen.