Politie Groningen

Persberichten vrijdag 23 januari 2004

Provincie Groningen 23-01-2004 -

Veendam: inbreker aangehouden in woning
Een 30-jarige inwoner van Veendam is donderdagmorgen aangehouden toen hij aan tijdens afwezigheid van de bewoner aan het inbreken was in een woning aan de Windshoek in Veendam. De man had een raam vernield om binnen te komen. De politie die door een getuige was gewaarschuwd hield de man aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Hij gaf in zijn verklaring aan, dat hij allerlei spullen wilde weghalen die van hem of zijn vrienden waren. Hij beschouwde zijn daad niet als een inbraak. Hij heeft een verklaring afgelegd, waarna hij weer op vrije voeten werd gesteld.

Musselkanaal: alcomobilist
Een 32-jarige automobilist uit Stadskanaal is donderdagnacht op de A. G. Wildervanckweg bij Musselkanaal aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie controleerde de man omdat hij enigszins slingerde en bijna in de berm reed. De automobilist kreeg een proces-verbaal.

Scheemda: ex-vriend neergestoken
Een 19-jarige inwoonster van Scheemda is donderdagavond aangehouden nadat ze haar 22-jarige ex-vriend had neergestoken in haar woning. De man raakte daardoor zwaar gewond in de borststreek en is overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen waar hij een spoedoperatie onderging. De vrouw verklaarde dat ze na een ernstige woordenwisseling haar ex-vriend had neergestoken met een mes. Ze is voor nader onderzoek ingesloten. Over de toestand van de man is niets bekend.

Stadskanaal: bromfietser meldt zich ongewild vrijwillig Een 49-jarige bromfietser uit Stadskanaal heeft zich donderdagmiddag ongewild vrijwillig aan het politiebureau gemeld voor het rijden onder invloed. De man beklaagde zich over het feit, dat hij door een andere automobilist van de weg was gereden en dat deze automobilist was doorgereden. Dit zou zijn gebeurd op een rotonde in de Atlantislaan richting Europalaan. Onderwijl kwam op het politiebureau in Stadskanaal de melding binnen van de onderhavige chauffeur met de klacht over het rijgedrag van de man. De dienstdoende politieagent bespeurde bij de bromfietser tijdens diens beklag een zware alcohollucht en nam hem mee voor een ademtest. De apparatuur echter sloeg bijna op tilt en er was geen goede uitslag te krijgen. Daarom werd van de bromfietser gevorderd aan een bloedproef mee te werken, hetgeen hij weigerde Hij kreeg vervolgens een rijverbod opgelegd van 12 uur. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man. berichten stad komen later