Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 23-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Onder invloed

HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag is een 22-jarige man uit Hoogeveen betrapt bij het rijden onder invloed. Deze bestuurder werd gecontroleerd op de Holtienstraat en daarbij bleek dat hij teveel gedronken had. Aan het bureau blies hij 1.15 promille. De auto van de man was niet verzekerd, zodat ook daarvoor een bekeuring werd uitgeschreven. Hij mocht later met de bekeuring en een dagvaarding naar huis.

Diefstal aircos

HOOGEVEEN Bij een bedrijf aan de A.G. Bellstraat zijn vermoedelijk in de nacht van woensdag op donderdag 5 aircos uit caravans gestolen. Tevens waren er een aantal caravans vernield. Om op het terrein te komen hadden de daders de omheining geforceerd. Een inventarisatie moet nog uitwijzen of er nog meer weg is en hoe groot de schade is.

Inbraken in woningen

VRIES Donderdag werd ontdekt dat er in een woning aan de Leeuwerikstraat en in een woning aan de Oude Asserstraat was ingebroken. Daar in beide gevallen de bewoners niet thuis zijn, is niet bekend wat er weg is. De daders kwamen binnen door het forceren van een deur.

EMMEN Donderdagavond ontdekten de bewoners van een woning aan de Hoitingeslag dat er bij hen was ingebroken. De gehele woning was doorzocht, waarbij de inhoud van kasten en laden op de grond was gegooid. De daders waren binnengekomen door het forceren van een raam. Vermist wordt een playstation en enkele sierraden.

Inbraak bij bedrijf

ASSEN Afgelopen nacht is er ingebroken bij een bedrijf aan de Pelikaanstraat. Om in het pand te komen was een raam ingegooid met een stoep tegel. Vermist wordt een computer.

Poging brandstichting

BEILEN Donderdagmiddag rond 18.00 uur, werd in een snackbar door een man verteld dat hij geprobeerd had het politiebureau aan de Ettenstraat in brand te steken. De man, een 48-jarige inwoner van Beilen, is aangehouden. Bij controle aan het bureau bleek dat er een fles met brandbare vloeistof tegen de gevel was gegooid en daar opgebrand. De man is ingesloten en wordt vandaag voorgeleid.

Brand in hooischuur

WINDE Donderdagavond is aan de Kibbelslaglaan een hooischuur in vlammen opgegaan. Omdat de schuur in het openveld stond was het voor de brandweer erg moeilijk water te krijgen. Vermoed wordt dat er sprake is van brandstichting.

Overval op bejaarde vrouw

ROLDE Donderdagmiddag is tussen 13.30 en 14.00 uur een 91-jarige vrouw overvallen in haar woning aan de Stationsstraat. Zij hoorde wat lawaai in de keuken en toen zij de keukendeur opende, stond zij oog in oog met 2 mannen. Eén van de mannen sloeg haar direct met een stuk hout op het hoofd, waarna het tweetal de woning verliet. De vrouw heeft zich met een behoorlijk hoofdwond onder dokters behandeling moeten stellen.

Uit een lade in de keuken worden 2 portemonnees, met daarin enkele euros, vermist. Het onderzoek naar de daders is in volle gang.

Roel Hallink verzorgt de persvoorlichting tot maandagmiddag 17.00 uur.

tel.: 0591-662014 of 06-51528156