Provincie Overijssel

Groene fietsen 'project van de maand' voor Europaloket

Op groene fietsen met een groep door het landschap bij Dalfsen toeren. Dat is 'Green Bikes', dat de provincie Overijssel met 'Europees' geld heeft mogelijk gemaakt. Speciale opgeleide gidsen leiden de groepen door het unieke Vechtdal-landschap, langs landgoederen en historische gebouwen.

De fietstochten duren ongeveer drie uur. Deelnemers zetten hun opvallende groene huurfiets (groen als de natuur) regelmatig aan de kant, voor bijvoorbeeld een rondleiding door gebouwen of tuinen. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden op culinair gebied. Vooral voor fietsers die niet alleen iets willen zien, maar ook meer willen weten over de cultuur, geschiedenis en natuur in het Vechtdal is deze voorziening zeer aantrekkelijk.

Het Overijsselse Europaloket, dat subsidies uit Europese programma's voor economie en toerisme in deze provincie verdeelt, heeft Green Bikes uitgeroepen tot 'Project van de maand'. Het project bevordert het groepstoerisme in de streek. En daarmee de leefbaarheid en werkgelegenheid. Het MKB, Recreatieondernemers, Landgoederen, VVV en Historische Kring Dalfsen werken samen aan het project.

Lees meer over het Europaloket

Meer informatie: nieuwredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel