Gemeente Woerden

Inspraak voorbereidende werkzaamheden nieuwe aansluiting A12 bij Harmelen

Tussen Rijk, Provincie en gemeenten zijn afspraken gemaakt voor een betere bereikbaarheid van de Randstad. De afspraken zijn vastgelegd in de bestuursovereenkomst Brede Regionale Aanpak Voorkomt Oponthoud (BRAVO). Een van de afspraken houdt in dat er een nieuwe aansluiting komt op de A12 ten westen van de benzineverkoopppunten Bijleveld en Hellevliet. Daarnaast zal een verbindingsweg worden aangelegd tussen de Veldhuizerweg nabij de wijk Veldhuizen in de wijk Leidsche Rijn en deze nieuwe aansluiting. Meer informatie hierover kunt u op deze pagina vinden.

Voorbereidende werkzaamheden
Ten behoeve van die nieuwe aansluiting zal een viaduct over de A12 worden aangelegd. In verband met de benodigde zettingstijd is het noodzakelijk dat op korte termijn wordt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Deze bestaan uit het aanbrengen van zandlichamen aan de noord- en zuidkant van de A 12 ter plekke van de aansluiting en het dempen van sloten en graven van nieuwe waterpartijen. De werkzaamheden hebben nog geen betrekking op de verbindingsweg.

Omdat deze werkzaamheden in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan buitengebied Harmelen 2001, heeft Rijkswaterstaat verzocht een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te volgen. Dit maakt het mogelijk (als de grondaankoop rond is) om voor het eind van het jaar te beginnen met de werkzaamheden. Voordat over dit verzoek wordt beslist, wordt een inspraakprocedure gevolgd.

Plannen ter inzage
Het verzoek van Rijkswaterstaat ligt met ingang van 26 januari 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het informatiecentrum van het stadhuis Woerden, Blekerijlaan 14 te Woerden en in de Bibliotheek van Harmelen, Raadhuislaan 1 te Harmelen. Voor de officiële aankondiging kunt u op deze pagina terecht.

Inspraakavond: 16 februari 2004
Op maandag 16 februari 2004 om 20.00 uur zal in het Zalencentrum H2O, Groenendaal 1B te Harmelen een inspraakavond worden gehouden. Tijdens deze inspraakavond krijgt u uitleg over de plannen en kunt u mondeling reageren. Schriftelijk reageren is mogelijk tussen 26 januari en 23 februari 2004. U kunt uw reactie richten aan Burgemeester en Wethouders van Woerden, Postbus 45, 3440 AA Woerden.