Politie Hollands Midden
Datum: 23 januari 2004

(

Politie onderzoekt woninginbraken Lisse

De politie onderzoekt twee pogingen en een geslaagde woninginbraak. Aan de Heereweg werd geprobeerd in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 januari een woning binnen te komen. Zowel bij deze woning als bij een woning aan de Vuursteeglaan, waar men het op donderdag overdag probeerde, lukte het niet door goede beveiliging met inbraakwerend hang- en sluitwerk. Ook een woning aan het Van der Vlugtpark was op die manier beveiligd. Desondanks slaagde de inbraak daar overdag wel. Er werd een steen door een ruit gegooid en er werden diverse goederen uit de woning gestolen waaronder sieraden, een fotocamera en een horloge.

Controle fietsverlichting lijkt succesvol Rijnsburg/Katwijk/Valkenburg
De politie spreekt nu al van succesvolle controles op fietsverlichting. Afgelopen week bleef het aantal uitgeschreven bekeuringen bij zeven controles voor het eerst onder de 100. Bij aanvang van de controles stelde de politie vast dan 90% zonder licht reed . Dit was dan ook de directe aanleiding voor de politie om deze verkeersonveilige situatie aan te pakken. En niet zonder succes, stelt de politie een week voor het einde van deze projectmatige aanpak. 90% rijdt nu met licht. Door het lengen van de dagen zal de politie de komende week haar gerichte verlichtingscontroles beperken tot de ochtenduren. Dat is geen vrijbrief voor de andere donkere tijden van de dag. Surveillances van de politie blijven het nu bereikte resultaat bewaken en treden zo nodig op.

Mobiele telefoons gestolen Leiden
Van een 16-jarige jongen uit Rijnsburg werd op donderdag 22 januari rond 16.15 uur op de Haarlemmerstraat zijn mobiele telefoon gestolen. Het telefoontje werd met kracht uit zijn hand getrokken door een nog onbekende jongen. Rond 16.45 uur overkwam een 41-jarige man uit Leiden hetzelfde op het pad dat van de Zeemanlaan naar de Lammenschansweg loopt. De politie heeft de aangiftes in onderzoek.

Aanrijding Leiden
Een auto bestuurt door een 26-jarige man uit Leiden botste op donderdag 22 januari rond 20.50 uur op de Voorschoterweg tegen twee auto's. De man was met zijn auto in een bocht van de weg in een slip geraakt. Een inzittende van één van deze auto's, een 27-jarige man uit Zoetermeer werd met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietser breekt been Leiderdorp
Een 17-jarige jongen uit Leiderdorp brak op donderdag 22 januari rond 15.00 uur op de Splinterlaan vermoedelijk zijn been nadat hij met zijn bromfiets ten val kwam. Vermoedelijk zorgde een gebroken ketting voor de val. De jongen is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Handtas gestolen Gouda
Van een 52-jarige vrouw uit Gouda werd op donderdag 22 januari rond 16.55 uur op het parkeerterrein aan de Lekkenburg haar handtas gestolen. Tijdens het in een auto zetten van boodschappen zag één nog onbekende jongen kans om haar in een winkelwagentje gezette handtas te pakken en er mee weg te rennen in de richting van de Burgenbuurt. De jongen maakte deel uit van een groepje van drie jongens. De politie stelt een onderzoek in.

Bezitter nepvuurwapen door politie opgepakt Gouda
De politie hield in de middag van donderdag 22 januari in Gouda een 16-jarige jongen uit die plaats aan. De jongen was in het bezit van een nabootsing van een pistool dat een sprekend leek op een echt vuurwapen en naar nu blijkt onder de Wet Wapens en Munitie valt. Dit pistool was ook de aanleiding voor de inval in een woning aan de Raam op dinsdag 20 januari. Een arrestatieteam werd ingezet na een melding dat er een man met een vuurwapen naar binnen was gegaan. De politie trof toen niets aan. Ook blijkt deze vondst te passen bij een eveneens op donderdag gedane melding dat een jongen op de Snoystraat een vuurwapen aan andere jongeren liet zien. De politie kon gistermiddag tot aanhouding overgaan na een melding. nepvuurwapen is vermoedelijk naar Nederland meegenomen na een vakantiebezoek in het buitenland. De politie heeft het wapen inbeslaggenomen. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.


------------------------------------------------einde berichten-----------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --