Van der Moolen Holding NV

Amsterdam, Jan 23, 2004

Van der Moolen ontvangt Wells Notice van SEC

Zoals Van der Moolen eerder heeft bekend gemaakt in zijn persbericht van 16 oktober 2003, loopt er bij de New York Stock Exchange een onderzoek waarbij is aangegeven dat diciplinaire maatregelen worden overwogen tegen zijn 75% deelneming, Van der Moolen Specialists USA, betreffende de handelsactiviteiten, die cliënten zouden hebben benadeeld die hun orders hebben ingebracht via het NYSE "Designated Order Turnaround System".

Van der Moolen deelt mede dat VDM Specialists een zogenaamde "Wells Notice" heeft ontvangen van het bureau van de United States Securties and Exchange Commission. Deze "Wells Notice" informeert de onderneming dat de SEC overweegt aan te bevelen dat een 'civil enforcement proceeding' wordt ingebracht voor mogelijke overtredingen van de 'federal securities law', alsmede de regels van de NYSE met betrekking tot de handelsactiviteiten van de specialist. Hiermee verbonden heeft de NYSE gelijktijdig herbevestigd zijn intentie formele disciplinaire acties in te zetten tegen VDM Specialists voor mogelijke overtredingen van de 'federal securities laws' en de NYSE-regels in verband met dezelfde vermeende overtredingen.

Onder de procedures van de SEC stelt een "Wells Notice" VDM Specialists in de gelegenheid om zijn positie te verduidelijken naar het bureau van de SEC voordat ditzelfde bureau zijn formele aanbevelingen doet inzake maatregelen tegen VDM Specialists. De NYSE heeft eveneens verzocht om (extra) informatie van VDM Specialists betreffende argumenten en omstandigheden op basis waarvan formele disciplinaire maatregelen niet zouden worden ingezet. Van der Moolen zal in lijn met het verzoek van de SEC en NYSE verdere informatie beschikbaar stellen. In verband met de lopende onderzoeken heeft Van der Moolen de intentie volledig mee te werken met de SEC en de NYSE.