Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 23 januari 2004

Fietsendief aangehouden

Verdachte was gezien toen hij een fiets uit de garage stal

Almelo

Op donderdag 22 januari '04 omstreeks 22.07 uur deed een 24-jarige vrouw uit Almelo aangifte van diefstal van haar damesfiets. De fiets stond in haar garage aan de Perenstraat in Almelo. Omstreeks 21.50 uur had een getuige gezien dat een man op de fiets van de vrouw wegfietste. Uit onderzoek bleek dat een 38-jarige man uit Almelo verdacht werd van deze diefstal. Agenten wilden de man in zijn woning aanhouden. Hij bleek niet thuis te zijn. Later in de nacht, omstreeks 4.30 uur, zagen agenten de gestolen fiets voor de woning van de verdachte man staan. Zij zijn daarop weer de woning van de verdachte ingegaan. Dit keer was hij wel thuis. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen. De man werd opgesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-008975)

Boete voor verzet

Man wilde naam niet opgeven aan agenten en rende weg.

Almelo

Op donderdag 22 januari '04 omstreeks 16.01 uur keken surveillerende agenten uit naar een man die verdacht werd van een inbraak in een auto aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Op een gegeven moment zagen zij op de Haven Noordzijde te Almelo een man fietsen die voldeed aan het opgegeven signalement. De agenten vroegen de man naar zijn personalia. De man wilde zijn naam niet zeggen. Hij zei dat hij niets bij zich had en rende plotseling weg. De agenten achtervolgden de man en kon hem opnieuw staande houden op de Touwbaan. De agenten wilden de man aanhouden. Hij verzette zich hierbij hevig. De man werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau werd hij niet herkend als auto-inbreker door de getuige van de autokraak. De man werd in vrijheid gesteld. Hij kreeg een boete van E 220,- omdat hij zich had verzet tijdens zijn aanhouding. (bps: 04-008862)

Autokrakers aangehouden

Een oplettende getuige belde de politie om een verdachte situatie door te geven.

Vriezenveen

Op vrijdag 23 januari 2004 omstreeks 1.10 uur kwam er een melding bij de Politie Twente binnen van een getuige die twee verdachte mannen in een auto door de Kievit in Vriezenveen had zien rijden. De getuige had gezien dat de mannen rond de auto van een buurman liepen. Surveillerende agenten reden met hun dienstvoertuig in de richting van de Kievit. Zij hebben het voertuig in de buurt geparkeerd en zijn de wijk ingelopen. De agenten zagen in een auto een lichtje branden en troffen een man die bezig was het dashboard te doorzoeken. De man, een 26 jarige inwoner uit Vroomshoop, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens het overbrengen zagen agenten een andere man lopen. Deze man, een 27 jarige man uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk, werd ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het fouilleren van de mannen troffen agenten gereedschappen aan die gebruikt worden voor het wegnemen van autoradio's. De mannen worden in verzekering gesteld. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (04-008990)

Verlichtingscontrole

Op meerdere locaties werd gecontroleerd. 32 boetes werden uitgeschreven.

Almelo

Gisteravond, donderdag 22 januari '04, heeft de politie gecontroleerd op het makrtplein, Wierdensestraat, Ootmarsumsestraat, Oranjestraat en Molenstraat in Almelo. In totaal werden 32 bonnen uitgedeeld voor het niet voeren van voor-en/of achterlicht op de fiets.(bps: 04-008949)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --