MKB-Nederland

23-01-2004
Massale oplichting met spooknotas
Nieuwsbericht

Het bedrijf ID Registratie, (Internet Domein Registratie) heeft ondernemers de afgelopen weken bestookt met een nota voor registratie van webpaginas. De factuur (ad 19,62) veronderstelt een betalingsverplichting. Dit is niet juist. Er is in Nederland maar één organisatie die webpaginas mag registreren: de Stichting Internet Domein Registratie Nederland.

Het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF) roept iedereen die deze factuur heeft ontvangen zich te melden via e-mail of telefoon. Alleen als massaal aan deze oproep wordt voldaan kan SAF actie ondernemen. Het Steunpunt is een particulier initiatief, dat de werkzaamheden van de ter ziele gegane Stichting Eerlijk Zaken Doen wil voortzetten en uitbreiden.

Het komt nog geregeld voor dat bedrijven spooknotas krijgen toegestuurd, voor betaling van niet-geleverde diensten, opname in niet-bestaande bedrijvengidsen of websites, al dan niet zogenaamd verplicht. Namen en logos lijken op die van legitieme organisaties en de gevraagde bedragen zijn laag, om geen argwaan te wekken. In de kleine letters zit veelal het echte venijn.
Voor meer informatie : Steunpunt Acquistiefraude

© MKB-Nederland, 2003 | Disclaimer |