1e persbericht van vrijdag 23 januari 2003

Eindhoven 23-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hoofdagente bijna aangereden

Een 29-jarige hoofdagente van de politie Brabant Zuid-Oost is donderdagavond bijna aangereden door een autodief. Dat gebeurde rond 19.45 uur op de Heezerweg. De agente achtervolgde samen met een collega een Open Kadett die als gestolen stond gesignaleerd. Die wagen stopte op de Heezerweg en er stapte een vrouw uit die als passagier in de wagen zat. Toen de agente de vrouw wilde aanhouden, reed de bestuurder van de Opel hard achteruit en raakte daarbij bijna de agente. Zij kon nog net opzij springen. Tijdens het achteruitrijden botste de gestolen auto ook bijna tegen een man aan die op een gele bromfiets op de Heezerweg reed. Deze kon de wagen ontwijken door hard te remmen en is vervolgens verder gereden. De bestuurder van de Opel kon er met de auto vandoor gaan. De wagen, die woensdag was weggehaald vanaf de Staringstraat, is donderdagavond rond 22.15 uur leeg teruggevonden op het Balsemienplein. De bestuurder is spoorloos. De politie weet wie het is en is naar hem op zoek. De vrouw die op de Heezerweg uitstapte, is wel aangehouden. Het gaat om een 36-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De politie is ook nog op zoek naar de bestuurder van de gele brommer die bijna werd aangereden. Omdat hij getuige is geweest van het voorval wordt hij opgeroepen zich te melden bij de politie in Eindhoven-Gestel via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte motordiefstal aangehouden

Een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond rond 21.00 uur aangehouden in de parkeergarage aan het Kennedyplein. Hij probeerde een daar gestalde motor te stelen, maar werd betrapt door een beveiligingsmedewerker. De zwerver is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachte inbraak garage opgepakt

Op het Binderseind is vrijdagochtend rond 7.15 uur een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde in verband met een inbraak rond 7.10 uur in een garage bij een woning aan de Anna van Eekerenstraat. Een getuige had na de inbraak iemand zien weglopen en het signalement doorgegeven aan de politie. Agenten zagen vervolgens de 32-jarige man op het Binderseind lopen. Omdat hij voldeed aan het signalement is hij aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: Brommers weg bij inbraak

Bij een inbraak in een garage bij een woning aan de Elsbeen van Baerlestraat zijn twee brommers weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend rond 3.00 uur. De kanteldeur van de garage is geforceerd. Een getuige heeft gezien dat twee of drie jongens met de brommers wegliepen. Ze zijn spoorloos verdwenen.

Helmond: Rijbewijs kwijt

Een 29-jarige Helmonder is vrijdagochtend rond 3.15 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Agenten zagen de man op de Kasteellaan tegen het verkeer in rijden, waarbij hij ook op het trottoirgedeelte reed. Toen ze hem aanhielden, roken ze een alcohollucht. Op het bureau blies hij een promillage van 1,35, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en er proces-verbaal werd opgemaakt.

Best: Wethouder krijgt verdachte envelop

Een wethouder uit Best heeft op 10 oktober 2003 een verdachte envelop op zijn woonadres gekregen. Daarin zaten wit poeder en een kogel. Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat het poeder onschadelijk is geweest en zeker geen anthrax bevatte. Uitvoerig recherche-onderzoek heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een of meer verdachte(n).

Deurne: Sigaretten weg bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan De Martinet zijn ongeveer 10 sloffen sigaretten weggehaald. Dat gebeurde vrijdag rond 1.00 uur. Een ruit aan de voorkant van de winkel is ingegooid, waarna een rolluik werd opengebroken en de sigaretten werden gestolen.