Gemeente Haarlem


23 januari 2004
Julia de Jong
023-5114903
16/2004
Gemeente Haarlem, sector Stadsbeheer

Persbericht


Datum
Informatie bij
Telefoon
Nummer
Tot en met zondag 18 april wordt in de expositieruimte van het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef de tentoonstelling 'Zicht op Licht' gebracht: een informatieve tentoonstelling over de noodzaak en het gebruik van licht.

Over licht valt veel te vertellen. Zo kun je zonder zon- of kunstlicht niet zien en vereist het zien in de avondschemering een tijdelijke of permanente aanpassing van de ogen. Het vergroten van de pupil geeft dagactief-leven zicht in het duister en nachtdieren hebben doorgaans grotere en aangepaste ogen. In ogen zitten lenzen die het licht breken. Regendruppels werken soms ook als lenzen en maken in combinatie met het zonlicht een kleurige regenboog. Kleuren zijn weer alleen waarneembaar met licht en licht kan een leverancier zijn van milieuvriendelijke energie. Al deze onderwerpen en nog veel meer worden belicht op te tentoonstelling. Met diverse proeven en opdrachtjes gaan er niet alleen bij de jeugdige, maar ook bij de volwassen bezoekers heel wat lampjes branden.


Meer informatie

De expositieruimte van het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef is gratis toegankelijk en gelegen aan de Kleverlaan 9 te Haarlem. De tentoonstelling is op geopend op woensdag van 13.00 tot 16.30 uur en op zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag en feestdagen is de ruimte gesloten. Groepen zijn op werkdagen in de ochtenduren op afspraak welkom. Voor meer informatie kan tijdens kantooruren telefonisch contact opgenomen worden met het Natuur- en Milieucentrum, telefoon: (023) 511 47 17.


---- --