DESSO DLW

Nederlands kunstgrasbedrijf breekt door in Russische markt.

Na Lokomotiv Moskou kiest ook Russische voetbalbond voor Desso-gras.

Oss, 23 januari 2004 - De Russische voetbalfederatie is de meest recente opdrachtgever die voor een kunstgrasveld van Desso DLW Sports Systems heeft gekozen. Ze volgt hiermee het voorbeeld van van ondermeer Lokomotiv Moskou, Spartak Moskou en andere clubs uit de Russische hoogste voetbalklasse. Deze clubs spelen al op een veld van het bedrijf uit Oss.

De Russische voetbalbond is deze week gastheer van een internationaal voetbaltoernooi op kunstgras voor landen- en clubteams uit de voormalige USSR. Tijdens dit toernooi strijden ondermeer Dynamo Kiev, FC Skonto Latvia en Spartak Moskou om een plaats in de finale, die op zondag 25 januari plaatsvindt.
Het toernooi wordt gespeeld op twee locaties in Moskou, het Olympisky stadion en het trainingscentrum van Spartak Moskou. Afgelopen zaterdag gaf Michel Platini in aanwezigheid van Joseph Blatter (voorzitter FIFA) de aftrap in het Olympisky stadion. Dit indoor stadion met zo'n 35.000 zitplaatsen, is tijdelijk uitgerust met een kunstgrasveld van Desso DLW Sports Systems. Na afloop van het toernooi wordt dit kunstgrasveld geïnstalleerd in het nationale trainingscentrum van de Russische voetbalbond in Bor, bij Moskou.
In het indoor trainingscentrum van Spartak Moskou wordt permanent gespeeld op kunstgras van Desso. Door de strenge winters worden indoor voetbalhallen met kunstgras steeds populairder in Rusland.

Ook andere internationale topclubs zoals Real Madrid, Liverpool FC, Sporting Club de Portugal (stadion voor Euro 2004), Tottenham Hotspur FC, Feyenoord en de voetbalbonden van Spanje, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, Engeland, België en Luxemburg kozen al voor een veld van Desso DLW Sports Systems.

Einde persbericht

Aan de redactie
Over Desso DLW Sports Systems:
Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen vierkante meter kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en American Football-velden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Oss en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 55 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.

Beschikbare foto's:

1. Olympisky indoor stadion
Openingsceremonie internationaal voetbaltoernooi op Desso-kunstgras 17 januari 2004.Olympisky stadion Moskou
foto: Desso DLW Sports Systems, opvraagbaar bij Desso DLW Sports Systems

2. Openingsceremonie internationaal voetbaltoernooi 17 januari 2004. Olympisky stadion Moskou
Michel Platini en Joseph Blatter (FIFA president) Fotorechten: Belga www.belga.be