Ingezonden persbericht


Persbericht

EasyGenerator® beschikbaar via SURFdiensten

Praktische ontwikkeltool nu laagdrempelig beschikbaar voor het gehele Nederlandse onderwijs.

Rijswijk, 20 januari 2004

SURFdiensten en NIAM-TMS hebben een driejarige licentieovereenkomst getekend voor EasyGenerator® Suite, het softwarepakket waarmee docenten, inhoudsdeskundigen en auteurs zelf digitaal lesmateriaal kunnen ontwikkelen en distribueren. Door het aanbod via SURFdiensten bedragen de licentiekosten voor educatieve instellingen slechts een fractie van de commerciële tarieven.

Naast SURFdiensten zijn ook haar partnerorganisaties SLBdiensten en APS IT-diensten bij de overeenkomst betrokken. Daarmee komt EasyGenerator® ter beschikking van zowel het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek als voor BVE, voortgezet- en primair onderwijs.

EasyGenerator® stelt onderwijsgevenden zonder programmeerkennis in staat hun onderwijs te verrijken met e-learning. De tool is eenvoudig in gebruik en maakt het mogelijk informatie op een aantrekkelijke manier aan te bieden en te voorzien van interactieve opdrachten en toetsen. Daarbij kan gebruikt worden gemaakt van digitale filmpjes (video en flash), foto's en audiofragmenten. Ook zijn er eenvoudig links te maken naar (onderdelen van) bestaande websites.

Distributie is mogelijk via LAN, cd-rom, intranet of Internet. In EasyGenerator® ontwikkelde lessen zijn te exporteren naar de meest bekende ELO's (elektronische leeromgevingen) en LMS-en (leermanagementsystemen).

EasyGenerator® wordt ontwikkeld door NIAM-TMS en wordt geleverd in drie pakketten met verschillende mogelijkheden en in verschillende prijsklassen. De kosten zijn verder afhankelijk van het aantal leerlingen of studenten. Binnen de school of instelling is het aantal installaties of auteurs onbeperkt. Ondersteuning via de instellingshelpdesk is bij de licentieprijs inbegrepen.

EasyGenerator® wordt inmiddels wereldwijd ingezet in een groot aantal bedrijfsopleidingen. Mede vanwege de enorme efficiëntie en door de mogelijkheid om ontwikkelde cursussen te integreren in SCORM-compliant leeromgevingen, is de ontwikkeltool uitermate geschikt voor het onderwijs, van basisschool tot universiteit.

Informatie voor de redactie:

Het bijgaande Word document bevat dezelfde tekst en 2 afbeeldingen.

Over SURFdiensten
SURFdiensten treedt op als intermediair tussen diverse ICT-aanbieders en het onderwijs en werkt nauw samen met SLBdiensten en APS IT-diensten. SURFdiensten verstrekt (software)licenties aan het hoger en wetenschappelijk onderwijs, bibliotheken, instellingen en musea. Via de webwinkel SURFSPOT.NL worden de producten direct on line aangeboden aan studenten en medewerkers in het hoger onderwijs. SURFSPOT.NL is ontwikkeld door SURFdiensten in samenwerking met diverse hogescholen en universiteiten. Studenten krijgen middels username en password toegang tot de winkel. SLBdiensten verstrekt licenties aan het BVE-veld, Voortgezet Onderwijs en Voor-bereidend Beroepsonderwijs en APS IT-diensten aan het primair onderwijs. Ongeveer 95% van het hoger en wetenschappelijk onderwijs maakt inmiddels gebruik van de SURF-licenties. In het BVE-veld is dit zelfs 100%, in het Voortgezet Onderwijs circa 97% en in het Primair Onderwijs circa 90%. Meer informatie: www.surfdiensten.nl.

Over NIAM-TMS
NIAM-TMS: making e-learning work for you
NIAM-TMS ontwikkelt en levert eenvoudig te gebruiken hoogwaardige oplossingen voor gecontroleerde kennisoverdracht. Met de in eigen huis ontwikkelde software EasyGenerator® Suite kan e-learning content ontwikkeld worden zonder dat hiervoor programmeerkennis nodig is, met een maximale impact op de kennisoverdracht. De complete suite biedt zowel het creëren, afspelen, volgen als managen van e-learning volgens de laatste internationale standaarden. Meer informatie: www.niam-tms.nl en www.easygenerator.nl.

Over SCORM
SCORM wordt ontwikkeld door ADL (Advanced Distributed Learning) in opdracht van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Het SCORM 1.2 compliant certificaat is verleend door het ADL testlab. Het testrapport legt vast dat met EasyGenerator® gemaakte content voldoet aan het hoogste niveau gedefinieerd door ADL.