Politie Friesland

Politieberichten van 23/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslan 23-01-2004 - Voor informatie kunt u op werkdagen contact opnemen tussen 07.00 uur en 15.00 uur met het algemene nummer van de politie Fryslan

Beetgumermolen: afgevallen lading, getuigenoproep
Woensdag reed een 24-jarige automobiliste uit Leeuwarden over de Westegoawei. Haar auto werd hier beschadigd door vallende lading, afkomstig van een witte vrachtwagen met een witte laadbak. De vrachtwagen vervoerde modder en puin. De vrachtwagen kwam van de Lieuwesingel en sloeg rechtsaf de Westegoawei op in de richting van Marssum. De vrouw reed in de tegenovergestelde richting, die van Berlikum. Het voertuig van de vrouw liep schade op ter hoogte van bijna 1800 euro. De vrouw heeft nog om de vrachtwagen gezocht maar deze niet aangetroffen. Getuigen kunnen contact opnemen met het algemene nummer van politie Fryslân op telefoonnummer 0900 8844.

Donkerbroek: inbraak woning
Donderdagavond werd ingebroken in een woning aan de Vicariestraat. De daders zijn via de achterkant van de woning binnengekomen. Uit een tas werd een portemonnee gestolen, met daarin enkele pasjes. Ook werd een videocamera gestolen. De technische recherche stelt een onderzoek. Aangifte is gedaan door een 50-jarige inwoner van Donkerbroek.

Berlikum: verlichtingscontrole
Vanochend is een verlichtingscontrole gehouden op de Bitgumerdyk. Tevens is gecontroleerd op het gerbuik van de rijbaan vor autos door fietsers. Hierover waren een aantal klachten binnen gekomen. Hiervoor is een flink aantal fietsers gewaarschuwd. Veertien fietsers zijn bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

Drachten: diefstal personenauto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd op de Hunze een geparkeerd staande auto gestolen. Het betreft een blauwe Opel Kadett, voorzien van het kenteken ZT-65-SK, bouwjaar 1991 en chassisnummer: W0L000039M5190939. Aangifte werd gedaan door een 18-jarige inwoner van Drachten.