Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 januari 2004


Vernielingen nieuwjaarsnacht nader onderzocht

De politie heeft enkele vernielingen die nieuwjaarsnacht in Hattem plaatsvonden, nader onderzocht. Een 20 jarige man uit Hattem werd aangehouden in verband met de vernieling van de oude dorpspomp op de Markt. Deze jongeman heeft zijn aandeel bekend. De politie onderzoekt die zaak nog verder.
De drie jongens van 14 en 18 jaar die in de nieuwjaarsnacht direct na het incident werden aangehouden vanwege de vernielde pomp, hebben verklaard wel bij het incident aanwezig te zijn geweest, maar geen aandeel in de vernieling van de pomp met vuurwerk te hebben gehad.


Zandkamp


Een 31 jarige man uit Hattem heeft via de politie een bedrag van 150 euro betaald, die hem door de gemeente Hattem in rekening werden gebracht voor het opruimen van de achtergebleven troep na het vreugdevuur in de nieuwjaarsnacht op de Zandkamp in Hattem. Een 33 jarige man uit Hattem werd door de politie bekeurd omdat hij met een aanhangwagen autobanden aanvoerde voor dit vuur op de Zandkamp. Tijdens de rit met de autobanden viel er materiaal van de aanhangwagen, waarvoor hij een boete van 115 euro kreeg opgelegd.


Ridderstraat

Een 18 jarige jongen uit Hattem heeft een vernielde ruit (tengevolge van vuurwerk) bij de electrozaak aan de Ridderstraat uit eigener beweging bij de eigenaar betaald. De ruit zou met een stuk vuurwerk per ongeluk zijn vernield.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --