Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district tilburg (23/01)

Tilburg, 23 januari 2004

Tilburger gaat 21 dagen de cel in

TILBURG - Een 52-jarige man uit Tilburg is gistermiddag in de Heuvelpoort aangehouden. De man stond gesignaleerd omdat hij nog een straf van 21 dagen straf moet uit zitten.

Tilburger heeft harddrugs bij zich

TILBURG - Aan de Azuurweg hebben agenten vannacht om halftwee een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. Een half uur eerder heeft de politie ook al bemoeienis gehad met deze man omdat hij aan een woning aan de Violethof stond te vervelen. Aan de Azuurweg is gebleken dat de man een zakje met vermoedelijk amfetamine bij zich had.

Met slok op achter het stuur

TILBURG - Aan de Ringbaan West hebben agenten vannacht om kwart voor vijf een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat bij een routinecontrole bleek, dat de man gedronken had. Aan het politiebureau blies de man 1.10 promille. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Laatste controledag
levert 38 bekeuringen op

TILBURG - De laatste controledag van de fietsverlichtingscontrole die de afgelopen twee weken is gehouden leverde 38 bekeuringen op. Team Binnenstad (17), Wilhelminapark (10) en Leijdal (11). In totaal heeft de politie in district Tilburg tijdens deze twee weken durende controle 899 fietsers bekeurd. Oisterwijk(24), Tilburg West (130), Tilburg Noord (31), Binnenstad (187), Wilhelminapark (213), Leijdal (314). In de hele regio Midden en West Brabant gingen in deze periode 1707 fietsers op de bon.

Politiehond Bart houdt autodief aan

TILBURG - Met behulp van diensthond Bart zijn agenten er gisteravond om tien voor halfelf in geslaagd om aan de Kaapkoloniestraat een autodief aan te houden. Het betreft een 20-jarige man die zonder vaste woon- of verblijfplaats is. Surveillerende agenten zagen de man, samen met een mededader rijden over de Midden Brabantweg. Als de agenten de auto natrekken blijkt dat het om een auto gaat die op 21 januari werd gestolen en als zodanig gesignaleerd stond. Een stopteken was aan de inzittenden van deze auto niet besteed en via Tilburg Zuid (wijk Korvel) ontstaat er een achtervolging die eindigt op de hoek van de Oerlesestraat en de Sacharias Jansenstraat. Daar reden de autodieven zich klem tussen een muur en een boom en vluchtten zij te voet verder. Politiehond Bart wist een van de verdachten met een beet in de rechterarm tot stilstand te brengen waarop hij kon worden gearresteerd. De man is in verzekering gesteld. De politie is verder op zoek naar zijn mededader.

Bron: Carel Bouman