Provincie Noord-Holland

PS unaniem accoord met 18,9 miljoen euro voor Anna's Hoeve De sanering en herinrichting van het recreatie- en natuurgebied Annas Hoeve in Hilversum-Oost kan definitief doorgaan. Provinciale Staten van Noord-Holland hebben op voorstel van Gedeputeerde Staten (GS) besloten hiervoor 18,9 miljoen euro te reserveren. De totale kosten bedragen naar schatting ruim 28 miljoen euro, op te brengen door de gemeente Hilversum, het hoogheemraadschap AGV, het rijk en de provincie Noord-Holland.

Dankzij de financiële bijdrage en garantstelling van de provincie Noord-Holland is nu een doorbraak bereikt in een ruim 20 jaar durende impasse rond Annas Hoeve. Lange tijd bestond onzekerheid over de benodigde financiering. De (water)bodems kunnen nu eindelijk worden gesaneerd en de natuurwaarden hersteld. Een deel van het gebied is gereserveerd voor woningbouw: hieraan bestaat grote behoefte in Hilversum. Het project Annas Hoeve wordt qua complexiteit, omvang en kosten een van de grootste saneringsprojecten in Nederland.

Omdat het om veel (provinciaal) geld gaat, heeft namens GS gedeputeerde Albert Moens (o.a. milieu, volkshuisvesting en natuur) op verzoek van Provinciale Staten toegezegd de voortgang van het proces te bewaken.

Inlichtingen : Gerlies Nap, bureau Bodemsanering, tel. (023) 514 5096. Krijn van Rijn 20 januari 2004