Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 januari 2004


Ermelo - Auto van doorrijder aangetroffen


In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee geparkeerde auto's op de Duifstraat aangereden. De veroorzaker van de aanrijding is daarna doorgereden. De politie trof de auto waarmee de aanrijding was veroorzaakt in de omgeving, op de Eksterstraat aan. De bestuurder was daarbij niet aanwezig.
De politie is nog op zoek naar de bestuurder.


Harderwijk - Man beroofd en mishandeld


Een 52 jarige man uit Zutphen is vrijdagnacht in Harderwijk mishandeld en beroofd door een tweetal jonge mannen op een scooter. Het gebit van de man is in twee stukken gebroken en hij raakte verder gewond aan zijn kin en hand.Het incident deed zich voor in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 00.00 en 01.00 uur nabij de bushalte op de Westermeen bij het ziekenhuis.
De man mist zijn portemonnee met inhoud. Na het incident is de man naar de 1e hulppost van het nabijgelegen ziekenhuis gestrompeld en behandeld. De politie verzoekt getuigen of anderen die informatie over dit misdrijf hebben, contact op te nemen met de politie in Harderwijk 0900-8844.


Harderwijk - Valse euro-biljetten na internethandel


Een 30 jarige man uit Elspeet is de dupe geworden door 11 valse biljetten van 100 euro in ontvangst te nemen na een verkooptransactie via internet.
De Elspeter bood zijn dure Breiling-horloge via internet te koop aan. Telefonisch werd een met een belangstellende onbekende vrouw een ontmoeting voor de transactie afgesproken op het NS-station in Harderwijk. Er werd uiteindelijk een geldbedrag van 2350 euro overeengekomen. Na contante betaling borg de man zijn geld op. Toen hij het enkele dagen later via de bank wilde storten, bleken er elf valse biljetten van 100 euro tussen te zitten.
De man deed aangifte.

De politie waarschuwt het publiek nog eens bij herhaling, om voorzichtig te zijn bij het aannemen van 100 euro-biljetten. Hiervan zijn er maar heel weinig in omloop, omdat ze via de pinautomaten niet worden uitgegeven.


Harderwijk - Woningbrand


Een zolderbrand in een woning aan de Melis Stokelaan in Harderwijk heeft donderdagmorgen flinke schade veroorzaakt. De brand werd rond 09.30 uur gemeld en de brandweer had de brand vrij snel onder controle. De oorzaak is een vermoedelijk elektrische kortsluiting.


Nunspeet - Man aangehouden na diefstal auto-emblemen


De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 27 jarige man uit Nunspeet wegens diefstal van enkele Mercedesster-emblemen vanaf geparkeerde auto's. De man heeft bekend in de periode tussen 7 en 18 januari jl vanaf een vijftal auto's het embleem te hebben weggenomen, vanaf auto's die geparkerd stonden in de omgeving van het Prins Mauritserf. De politie heeft nog niet alle emblemen bij de man teruggevonden. De kosten van een nieuw embleem bedragen ruim 20 euro. De schade zal naar verwachting op de verdachte worden verhaald.


Hattem - Woninginbraak


Donderdagavond werd ingebroken in een woning aan de Kleine Gracht in Hattem. Er werd een deur geforceerd. De bewoner mist enkele sieraden. Wat er precies is weggenomen moet nog worden geïnventariseerd. De politie vraagt getuigen die iets bijzonders hebben gezien contact met haar op te enemn 0900-8844.


Wezep - Opnieuw diefstal nieuwe fiets


Donderdagmiddag rond 15.30 uur zette een 26 jarige vrouw uit Wezep haar spiksplinternieuwe fiets bij het postkantoor aan de Clematisstraat in Wezep en ging naar binnen. Ze zetten haar fiets niet op slot, maar hield de fiets in het oog. Nadat ze heel even haar aandacht naar de lokettiste verlegde, werd de fiets weggenomen.
Eerder al werden in Wezep op vergelijkbare wijze fietsen ontvreemd. De politie smeekt de Wezepers om hun fietsen alstublieft op slot te zetten tijdens het boodschappen doen.


Ermelo - Frontale aanrijding bromfietsers


Bij een frontale aanrijding op het fietspad parallel aan de Flevoweg zijn donderdag rond 17.45 uur twee bestuurders van een bromfiets gewond geraakt. De twee, een 35 jarige inwoner uit Voorthuizen en een 20 jarige inwoner uit Uddel zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het St Jansdal in Harderwijk. De oorzaak van de aanrijding is nog onduidelijk.


Harderwijk - Teveel drank


Een 33 jarige inwoner uit Harderwijk bleek donderdagmiddag bij controle op de Alberdingk Thijmlaan onder invloed. Hij blies 2,1 prom. Het rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.


Harderwijk - Inbraak in drie bedrijven


Vannacht is bij drie bedrijven aan de Marie Curiestraat ingebroken. Bij de bedrijven werd met een stoeptegel een ruit ingegooid. Uit twee bedrijven werden TFT schermen en computerkasten weggenomen. Bij het derde bedrijf is dit niet gelukt, omdat de schermen vastzaten en een rookgenerator zijn werk deed.


Harderwijk - Verlichtingscontrole


Naar aanleiding van klachten van automobilisten werd donderdagmorgen op de Drielandendreef een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden drie fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting en 1 fietser werd bekeurd omdat de reminrichting niet in orde was.


Nunspeet - Drankrijder


Een 48 jarige automobilist uit Nunspeet blies vannacht bij controle op de Elspeterweg 0,6 prom. De man kan een boete tegemoet zien.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --