Openbaar Ministerie

Parket Den Haag, 23 januari 2004

Politie start vervolgonderzoek moord Goudse

Politie Hollands Midden is een vervolgonderzoek gestart naar de moord op Mariëlla de Geus. Mariëlla de Geus werd op zondag 4 november 2001 vermoord en verkracht op de Potterspoort te Gouda aangetroffen. Politie en justitie hebben besloten nader onderzoek naar de moord te verrichten.

In verband daarmee komt de politie graag in contact met personen die in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november 2001 op de Potterspoort in Gouda of in de omgeving daarvan zijn geweest, en nog niet eerder in verband daarmee door de politie zijn gehoord. Het gaat daarbij om personen die in die nacht met de auto, fiets of lopend in de buurt van de Potterspoort zijn geweest. Bijvoorbeeld omdat hun auto op de Potterspoort stond geparkeerd, omdat ze een horecagelegenheid hadden bezocht of omdat ze hun hond uitlieten. De politie verzoekt ook namen door te geven van personen die in de nacht van 3 op 4 november op of in de buurt van de Potterspoort zijn geweest. Ook aan diegenen die menen niets bijzonders te hebben gezien, wordt toch verzocht contact met de politie op te nemen.

Het College van Procureurs Generaal heeft inmiddels op verzoek van de officier van justitie toestemming gegeven voor een zogenoemd 'doelgroep DNA-onderzoek' onder een groot aantal personen. Zij zullen worden gevraagd - op vrijwillige basis - hun medewerking te verlenen.

De hoofdofficier van justitie in het arrondissement Den Haag heeft een beloning van 11.000 euro uitgeloofd voor de tipgever wiens tip leidt tot oplossing van de zaak.

U kunt de politie bereiken op telefoonnummer (0182) 58 77 64. Ook kunt u mailen naar rbtpotter@hollands-midden.politie.nl. Het is mogelijk anoniem een tip door te geven. Daarvoor kan men terecht bij de zogenoemde M-lijn van 'Meld Misdaad Anoniem'. Het telefoonnummer daarvan is 0800 - 7000.

In november 2001 heeft de politie in verband met de moord op Mariëlla de Geus een verdachte aangehouden. Zijn DNA bleek niet overeen te komen met het DNA dat op het slachtoffer is aangetroffen. De man die in november 2001 was aangehouden is door de rechtbank en het gerechtshof vrijgesproken van moord.

In het belang van het onderzoek kunnen er verder op dit moment geen mededelingen worden gedaan.